Депутат на ГЕРБ-СДС Тома Биков оглави комисията по културата и

...
Депутат на ГЕРБ-СДС Тома Биков оглави комисията по културата и
Коментари Харесай

Биков оглави комисията по културата и медиите в НС и нета прегря от бурни реакции

Депутат на ГЕРБ-СДС Тома Биков оглави комисията по културата и медиите в Народното събрание. Предшественик на Биков беше Вежди Рашидов.

Тома Биков приключва „ актьорство за трагичен спектакъл “ в ЮЗУ „ Неофит Рилски “ – Благоевград. Магистър по политология от СУ „ Св. Климент Охридски “. От 2002 до 2005 година работи като артист в Драматичен спектакъл „ Гео Милев “ – Стара Загора.

От 2006 до 2010 година е публицист и създател на политически мнения във вестник „ Гласове “. През 2008 година е редактор в утринния блок на БНТ, а по-късно водещ на предаване в телевизия RЕ-TV. От 2010 до 2012 година е основен редактор на уеб страницата glasove.com.

В обществените мрежи не закъсняха и реакциите:

" Спомняте ли си какви крясъци и подскоци имаше, когато за същия пост преди години беше препоръчан Слави Бинев? Тогава не мина, но в този момент стана. И това значи единствено едно – на настоящите национални избраници им е през накривената шапка и през цялостния корем за културата и медиите.

Как ви се коства – дали това можеше да стане в Народно заседание, в което депутати бяха Валери Петров, Йордан Радичков, Георги Мишев, Петър Слабаков, Васил Михайлов? "

Николай Милчев

" Начело на Комисията по просвета и медии, която и аз съм оглавявал, е определен Тома Биков. Нищо свято не остана… "

Иво Атанасов

" Радвам се, че депутатите си раздадоха шефски позиции на разните там комисии. За миг се бях тормозил, че не желаят никакви постове. Най-много ме впечатли новият ръководител на комисията по просвета и медии. Напълно логически и професионален избор - това Биков е просвета, посадена и отгледана в медиите. "

Радослав Бимбалов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР