Депото за твърди битови отпадъци в Асеновград вече разполага с

...
Депото за твърди битови отпадъци в Асеновград вече разполага с
Коментари Харесай

Закупиха се две нови машини за депото за отпадъци в Асеновград

Депото за твърди битови боклуци в Асеновград към този момент разполага с нови компактор и булдозер, които доста ще подобрят работата на предприятието. Старите машини към този момент бяха мощно амортизирани и по тази причина се наложи закупуването на други.
 
С новия булдозер ще се избутват строителните и битовите боклуци. А компакторът, който е с тегло от 32 тона, ще ги раздробява и уплътнява. По този метод ще се реализира  необходимата компактност за попречване от пожари, според условията.

" Това хранилище беше издигнато в интервала 2011 година - 2013 година Стартът на градежа му стартира с помощта на съдействието на първото държавно управление на Бойко Борисов. Тогава страната отпусна на община Асеновград към 4,5 млн лв., с цел да може да бъде построено хранилище за твърди битови боклуци, което да дава отговор на всички условия. То се употребява, с изключение на от община Асеновград - и от Първомай, Садово, Куклен и Лъки. Депото се поддържа в доста положително софтуерно положение, ръководи се от общинско дружество " акцентира кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев.
 
По Закона за публичните поръчки (ЗОП) тази година бяха закупени две чисто нови машини. Компакторът е финландско произвеждане, а булдозерът - японско. Тези модерни машини са с по-висок коефициент на потребно деяние и дават опция да се понижи разходът на гориво и човешки труд. Старите ще бъдат оповестени за продажба, с решение на Общинския съвет в Асеновград. Ако съветниците се съгласят, двете машини ще бъдат продадени, а със средствата ще бъдат закупени и други такива, които да облекчат работата на депото ", посочи пред медии кметът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР