Департаментът за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към

...
Департаментът за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към
Коментари Харесай

Департаментът за развитие на педагогическите специалисти към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с иновативни помагала за учениците

Департаментът за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас организира информативно образование на учителите в групи за целодневна организация на образователния ден в 1., 2., 3. и 4. клас през образователната 2023/2024 година в осъществяване на Общинска стратегия „ Летен рефреш “.

Програмата цели да актуализира знанията на учениците от начален стадий след летния ваканционен интервал. Да приготви учениците за сполучливо начало на новата образователна година, да обезпечи надеждна база, върху която учителите да могат да надграждат познания и компетентности.



По самодейност на Община Бургас, РУО-Бургас и Департамент КПРПС към висшето учебно заведение е направено и обезпечено Следваканционно портфолио за всеки възпитаник, който постъпва в 1., 2., 3. и 4. клас. В него са включени работни листове по образователните предмети български език и литература, математика, родинознание (Човекът и природа и Човекът и общество – преди 4 клас) с най-важните и базови познания и компетентности, които учениците би трябвало да знаят за сполучлив преход към идващия клас. Предложен е и по 1 лист по изобразително изкуство или технологии и предприемачество.



Участниците бяха поздравени персонално от зам.-министъра на образованието и науката Наталия Митева, кметът на Община Бургас Димитър Николов и неговия заместител Йорданка Ананиева, както началника на РУО-Бургас Петя Петрова. Гости на събитието бяха шефът на дирекция „ Образование и демографски въпроси “ към Община Бургас Веселина Таралова и Слава Гиздова-Петкова, която е старши специалист по Български език и литература.

Домакин на събитието беше Центъра за модерно изкуство и библиотека в морския град.



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР