Денят в парламента отново започна със скандал. Заради снощните обиди

...
Денят в парламента отново започна със скандал. Заради снощните обиди
Коментари Харесай

Наказаха Спас Гърневски от ГЕРБ с порицание заради обиди към БСП

Денят в Народното събрание още веднъж стартира със скандал. Заради снощните обиди от страна на Спас Гърневски към Българска социалистическа партия, през днешния ден той беше осъден с неодобрение. Социалистите обаче настояха за по-строга глоба - премахване от едно до три съвещания.
След скандал в Народно събрание: Отложиха гласуването на минималната пенсия за възраст Предстои Народното събрание да гласоподава и размера на паричните компенсации
Съжалявам, през вчерашния ден си разреших реплики, които не трябваше да споделям, означи депутатът от ГЕРБ. Вчера при дебатите за бюджета, той назова сътрудниците си социалисти " червени отпадъци ".

" Уважаеми сътрудници, през вчерашния ден фактически беше един анормален парламентарен ден, когато се приема бюджета на страната. През целия ден бяхме очевидци на провокации и на обиди. Краят на парламентарния ден се случи нещо, което не трябва да се случва в този парламент - да бъде обградена трибуната. Хора да приканват ръководителя да се в профил от мястото, от което води съвещанието. Това ме предизвика и аз също си разреших реплики, които не трябваше да насочва. Съжалявам за това. След всичко, което се случи, ви приканвам през днешния ден и на следващия ден най-отговорно и като почтени народни представители невъзмутимо и умерено да приемем бюджета на България. Ако някой се е почувствал обиден, скърбя, че се е припознал и му се оправдавам ", съобщи още Гърневски.

Депутатът Иван Ченчев от Българска социалистическа партия обаче означи, че едно опрощение не оправя нещата и те държат Спас Гърневски да бъде отхвърлен от съвещание.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева опита да успокои пристрастеностите. Като даже разгласи, че ще допусне процедурното искане на левицата минималната пенсия да се гласоподава поименно със ставане от място.

Но от ГЕРБ се оповестиха против опита на Българска социалистическа партия да дефинира глобите. Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова акцентира, че не може една парламентарна група да постанова наказване.

А от " Атака " се пробваха да умиротворят обстановката в зала.

Последва 30 минутна отмора. И Спас Гърневски се размина единствено с порицанието. А ръководителят на Народното събрание - Цвета Караянчева, пое ангажимент за строги наказания за език на омразата от тук нататък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР