Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Наказания в "Шейново", задържан за тероризъм у нас, грипна ваканция - къде


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 10 януари.

Задържаха търсен за тероризъм от Интерпол британец в плевенско село. Мъж откри пукотевица по полицейско ръководство в София. Има потърпевши.

Три дисциплинарни санкции в болница " Шейново " поради случая с разменените бебета. Обявиха грипна зараза в Бургаско, учениците минават на онлайн образование.

И още... Опашки във Англия поради записките на принц Хари.

Какво се случи на 10 януари?



Британец, търсен с алена бюлетина на Интерпол, е арестуван при спецоперация в плевенското село Любеново. Давид Бодил се търси по искане на управляващите в Манчестър за подготовката на терористични дейности.

Стрелба по полицейско ръководство в София приключи с потърпевш служител на реда. Извършителят е арестуван. При ареста е потърпевш още един човек, който е с рана на главата.

Три дисциплинарни санкции в болница " Шейново " поради случая с разменените бебета. Това излиза наяве след резултатите от инспекцията на " Медицински контрол ". Директорът на лечебното заведение разгласи, че няма да подава оставка, само че вкарва нова процедура при изписването на бебета.

Обявиха грипна зараза в Бургаско от 12 януари. Това става с решение на Регионалния пандемичен щаб.

След лабораторията страната си връща и контрола върху дезинфекцията по границата с Турция, разгласи служебният министър на земеделието Явор Гечев по време на ревизия на граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ".

Нашествие на рискови гъсеници в старозагорския парк Аязмото. Боровата процесионка е мощно токсична за хора и животни и е пакостник по иглолистните типове.



Човешките дейности в посока на запазване на озоновия пласт на Земята дават резултат и той може да се възвърне единствено за няколко десетилетия, оповестиха от Организация на обединените нации.

НАТО би трябвало да ускори помощта си за Украйна, разгласи генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг по време на конференция, предава Ройтерс. Той добави, че Русия не трябва да бъде подценявана.

5-годишно момче беше отнесено от наводненията по време на следващата стихия, връхлетяла Калифорния в понеделник. Броят на починалите вследствие на мощните стихии доближи 14 души, оповестиха държавни чиновници.

Американският департамент за правораздаване проверява секретни документи, открити в някогашния персонален офис на Джо Байдън.



Дългоочакваните записки на принц Хари най-сетне бяха пуснати в продажба. Това стана след редица изявленията, оповестени в пресата и излизането на скандални фрагменти. Дори цялата книга на испански изтече ден по-рано.

Наскоро открита комета ще се появи в нощното небе над нас за първи път от 50 000 години. Тя е видяна от астрономите на 2 март 2022 година

Нетрадиционна конкуренция в Германия след коледно-новогодишните празници - мятане на употребяваните коледни дръвчета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР