Денят на Съединението е една от най-паметните дати в българската

...
Денят на Съединението е една от най-паметните дати в българската
Коментари Харесай

БСП отбеляза 137 години от Съединението в Кюстендил

Денят на Съединението е една от най-паметните дати в българската история, като с този акт и сполучливата му отбрана българите реализират първия стадий от националното си обединяване и проверката на Берлинския контракт.Пред паметника „ Булаир “ в Кюстендил венци и цветя поставиха и сведоха глави в едноминутно безмълвие лидерът на листата на претендент народните представители от “БСП за България ” в 10-МИР-Кюстендил Бойко Клечков дружно с членове и симпатизанти на социалистите в регионалния град.

„ Чрез историческия акт на Съединението на Княжество България с Източна Румелия ние сътворяваме една модерна България. На базата на единението и единството ние сме били мощни, като страна и народ и това го потвърждават историческите обстоятелства. Затова би трябвало да почитаме своята история и постоянно се веселя, когато виждам хора от всевъзможни възрасти на тези паметни събития, които означаваме “, сподели Бойко Клечков.

„ Историята ни демонстрира, че в случай че не се обединим и съединим, задачите на българите няма да се получат.Този ярък празник и 137-те години, които означаваме от него ни дава образец какво е било и какво би трябвало да бъде в бъдеще, с цел да тръгнем всички в една посока и България да просперира от това “, добави кандидат-депутатът от Българска социалистическа партия адв. Йордан Тодоров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР