Денят на родилната помощ ще бъде отбелязан от 11:00 ч.

...
Денят на родилната помощ ще бъде отбелязан от 11:00 ч.
Коментари Харесай

1046 бебета са се родили в УМБАЛ Канев през отминалата година

Денят на родилната помощ ще бъде маркиран от 11:00 ч. в Акушеро-гинекологичния комплекс на болничното заведение

На 21 януари в България се почитат всички тези експерти, които оказват помощ на живота да се появи на белия свят: акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и всички експерти, които работят в отделенията за грижи към родилката и бебето. Денят на родилната помощ се чества от 1951 година, когато с декрет на Народното събрание е избрана датата 21 януари в сходство с празника Бабинден (по остарял стил).

Денят на родилната помощ ще бъде маркиран от 11:00 ч. в Акушеро-гинекологичен комплекс на Университетска болница " КАНЕВ " в Русе. 1046 бебета са се родили в отделението през отминалата 2022 година.

„ Раждането е събитие несравнимо с нито един различен миг от живота и това би трябвало да бъде уважавано. Трябва да бъдеш подготвен да посрещнеш всички негови опасности, да бъдеш подготвен да реагираш на всички негови неблагополучни развития и да имаш доста морал “, съобщи в Деня на родилната помощ доктор Емил Абаджиев, шеф началник на отделението по акушерство и гинекология в болничното заведение в Търговище, предава. Той насочи привет към всички, работещи в АГ отделението на болничното заведение.

По мотив Ден на родилната помощ, който се отбелязва през днешния ден, кметът на Шумен Любомир Христов насочи приветствие към лекарите, акушерите и медицинските експерти в болничното заведение в Шумен. „ Пожелавам Ви да продължавате със същата отдаденост да следвате своето житейско предопределение и да упражнявате с достолепие благородната специалност, която дава началото и смисъла на живота. Нека мощен бебешки рев оглася акушеро-гинекологичното поделение през цялата година “, се споделя в поздравлението на кмета. Любомир Христов изпрати и приветствен адрес до Шуменския филиал на Медицинския университет, където се образоват студенти в специалността „ Акушерка “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР