ДЕНВЪР (AP) — Върховният съд на Колорадо във вторник обяви

...
ДЕНВЪР (AP) — Върховният съд на Колорадо във вторник обяви
Коментари Харесай

Върховният съд на Колорадо забранява на Тръмп да участва в гласуването в щата съгласно клаузата за въстание в конституцията

ДЕНВЪР (AP) — Върховният съд на Колорадо във вторник разгласи някогашния президент Доналд Тръмп за неприемлив за Белия дом според клаузата за въстание в конституцията на Съединени американски щати и го в профил от първичното гласоподаване за президент на щата, създавайки евентуално конфликт в най-висшия съд на нацията, с цел да реши дали любимецът за номинацията на Републиканската партия може да остане в конкуренцията.

Решението от съд, чиито съдии бяха назначени от демократически губернатори отбелязва първия път в историята, че раздел 3 от 14-та корекция е употребен за дисквалифициране на претендент за президент. Раздел 3 от 14-та корекция “, написа съдът в своето решение 4-3.

Върховният съд на Колорадо анулира решение на арбитър от областен съд, който откри, че Тръмп е подбудил протест поради ролята си в ян. 6, 2021, нахлуване против Капитолия, само че сподели, че не може да бъде изключен от гласуването, защото не е ясно, че наредбата е предопределена да обхване президентството.

Съдът отсрочи решението си до 4 януар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР