ДЕНВЪР (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп поиска в сряда

...
ДЕНВЪР (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп поиска в сряда
Коментари Харесай

Тръмп иска от Върховния съд на САЩ да преразгледа решението на Колорадо, забраняващо му да участва в гласуването заради нападението от 6 януари

ДЕНВЪР (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп изиска в сряда от Върховния съд на Съединени американски щати да преразгледа решение, което му не разрешава да влиза в Колорадо бюлетина, създавайки конфликт с високи залози за това дали конституционна наредба, забраняваща тези, които „ се занимават с въстание “, ще постави завършек на политическата му кариера.

Тръмп апелира решение 4-3 през декември на Върховния съд на Колорадо, че означи първия път в историята, когато раздел 3 от 14-та корекция беше употребен, с цел да забрани претендент за президент от гласуването. Съдът откри, че ролята на Тръмп в нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година го е дисквалифицирала по клаузата.

Разпоредбата е употребена толкоз спестовно в американската история, че Върховният съд на Съединени американски щати в никакъв случай не е постановявал върху него.

Развитието в сряда пристигна ден, откакто правният екип на Тръмп подаде тъжба против решение на държавния секретар на Демократическата партия в Мейн, Шена Белоус, че Тръмп няма право да взе участие в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР