Денонощни медицински центрове ще бъдат разкрити до десетина дни в

...
Денонощни медицински центрове ще бъдат разкрити до десетина дни в
Коментари Харесай

Здравният министър: Разкриваме денонощни медицински центрове на Златните и в Слънчев бряг

Денонощни медицински центрове ще бъдат разкрити до десетина дни в курортите Златни пясъци и Слънчев бряг. Идеята е те да поддържат спешността в летните месеци, освен до края на този летен сезон, само че и за идващия.

В момента се подписват договорите и се обезпечават пространства. Това разгласи в Бургас министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

По думите му е осъществена и инспекции в държавните лечебни заведения в страна, с цел да видя до каква степен е стигнал планът за Спешната помощ.

" Установих, че измененията и организацията на незабавните обособения се бави. Посетих четири лечебни заведения и открих, че на доста местата ремонтите въобще не са почнали, макар спечелите публични поръчки. Тази стратегия в последната година е безусловно неглижирана, съобщи през днешния ден.бг.

За тази година ще са нужни 6 млн. лева, за идната над 40 млн. лева, само че в случай че не ги осигурим тези средства ще би трябвало да връщаме и пари по тази стратегия ", съобщи доктор Меджидиев.

В момента Южното Черноморие се обслужва от 5 коли за спешна помощ, основани в Бургас и три в Созопол, Приморско и Царево.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР