Денков към Илияна Йотова: Тази критика е напълно неадекватна. Така

...
Денков към Илияна Йотова: Тази критика е напълно неадекватна. Така
Коментари Харесай

Денков към Илияна Йотова: Тази критика е напълно неадекватна

Денков към Илияна Йотова: Тази рецензия е изцяло несъответстваща. Така министър-председателят Николай Денков отговори на рецензиите на вицепрезидентът Илияна Йотова. България е парламентарна република с разделяне на управляващите. След като се избере Министерския съвет, той си има права и отговорности, Народно събрание също си има права и отговорности. Всеки би трябвало да си гледа работата. Има многочислени случаи, при които Народното събрание желае едно, само че кабинетът е решил друго. Така работи парламентарната република. Ако би трябвало да върша прилика – в случай че имаме длъжностен кабинет, в който един човек взема решение и назначава всички, там нямаме тим, а имаме единствено един треньор. Така ли да разсъждаваме? Не “, съобщи пред публицисти министър-председателят Николай Денков.

Новият състав на кабинета ще го обсъдим с Мария Габриел

ние ще решим по какъв начин ще наподобява. Ще отидем при парламентарните групи и ще обсъдим предлагането. Имахме една среща с партиите, дружно с Габриел, и единодушието бе това, което казахме към този момент – ще бъдат лимитирани измененията, единствено където са нужни, и ние с Габриел ще имаме водещата роля на подготовката на състава. В последна сметка ние ще работим с тези министри.

Още гледайте във видеото:

 

Министър Христо Хинков прибърза с изказването си

можеше да се разиска преди този момент. Много огромен напън има върху министрите, има несправедливи рецензии. Те работят в интерес на страната и бизнеса, и в случай че непрекъснато им пречим, това спъва работата им. Поне 80% от рецензиите към министрите са несъответстващи и вследствие на някакви политически ползи. Наличието на рецензиите към даден министър не значи, че той би трябвало да бъде заменен “, добави още Денков.

Моето отношение към Калин Стоянов ще зависи от неговото отношение към биячите в Министерство на вътрешните работи

Към момента реагира относително съответно. Същото е и със случая в Стара Загора. Има още какво да се желае, само че това не е съображение за промяна на министър, без да е ясно имаме ли по-добра опция “, сподели още Денков.

Денков също по този начин добави, че няма нова информация за похитените български моряци: „ Има диалози с хутите през МвнР. Те се отнасят относително добре с двамата българи на борда на похитения транспортен съд „ Галакси лийдър “. Въпросът е политически. За кораба „ Руен “ договарянията са на равнище какъв ще е откупът, по кое време, какво и за какво. Имаме информация за тях, няма нищо тревожно. Раненият моряк беше изтеглен. Използват се разнообразни благоприятни условия. Тук имаме диалог, имаме ходатайство, където е рационално, само че би трябвало да се внимава, тъй като това са и дипломатически старания. “

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР