Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са

...
Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са
Коментари Харесай

Борисов: Имаме слаб земеделски министър. Грешката на Денков е в квалификациите

„ Денков е млад министър председател. На никой министър председател митингите не са му приятното нещо. Но се научаваш, че единствено с разговор се взема решение проблем ”. Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Албена по отношение на напрежението сред кабинета и зърнопроизводителите, в който и двете страни си размениха тежки реплики.

 

Лидерът на ГЕРБ е в курорта за конференцията " Предизвикателства и благоприятни условия за България и Румъния в еврозоната. Регионално съдействие в подтекста на еврозоната ". Тя е проведена по самодейност на фондация " Конрад Аденауер " и ГЕРБ.

 

„ Искам да прикани и двете страни – и държавното управление, и зърнопроизводителите, да спрат с такива тежки закани ”, сподели Борисов.

„ Европейската комисия през вчерашния ден взе решения да следи тематики, свързани с Украйна. Това точно дава опция за разговор с нашите производители. Има благоприятни условия това, което ги тормози, в това число в случай че би трябвало да се дотира една част ", изясни той.

 

" Но в това време да им припомня, че във времето, в който съм бил аз министър председател, въпреки че в 2007 година започвах дотациите, този отрасъл е получил над 30 милиарда лв. субсидии от Европейския съюз. Когато си получил такива пари от Европейска комисия, не можеш да приказваш, че ще събориш страната, или си банкрутирал. Тук е тяхната неточност. Грешката на Денков е в квалификацията ”, сподели Борисов.

" Моят съвет е да не помнят неприятните думи, да седнат на масата. Но тук, за жалост, имаме слаб аграрни министър. Не съм видял икономическия, тъй като тук държавното управление е длъжно да помогне от този бранш с нови пазари ", разяснява Борисов.

" Призовавам земеделския, икономическия министър и премиера, да седнат да решат въпросите ", сподели водачът на ГЕРБ.

 

Според Борисов страната би трябвало да помогне на бранша с нови пазари, на които да бъде изнесено жито, царевица и слънчоглед. Той разясни, че износът за трети страни би трябвало да бъде повишен. " Трябва да се намерения за тавани, които да не се надвишават ", сподели още Бойко Борисов.

Борисов благодари на Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Асен Василев и Делян Пеевски за това, че " с цялото законодателство, което приготвяме, одобряваме, приехме, през вчерашния ден Европейската комисия смъкна мониторинга за корупция за България и Румъния ".

„ Това отекна доста добре в света, това е доста добре за България, това е доста добре за всички нас “, сподели още Борисов.

Според него влизането ни в Шенген може да стане единствено с нулева приемливост във връзка с незаконната миграция и прикани министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да концентрира цялото си внимание по границите.

 

ГЕРБ издига Портних за кмет на Варна, Красимир Николов - за Добрич, разгласи още Бойко Борисов от Албена. Той обаче отхвърли да каже кой ще е номинацията на партията за столичен кмет.

 

" Ще кажа претендента за кмет на София когато си желая. За Варна ще е Иван Портних, а за Добрич Красимир Николов. Много се направи за Варна и Добрич ", безапелационен бе Бойко Борисов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР