Денислава Глушкова безспорно е една от най-талантливите млади български състезателки,

...
Денислава Глушкова безспорно е една от най-талантливите млади български състезателки,
Коментари Харесай

Ударно начало в женския тенис: 18-годишна българка ще играе на дебютен финал!

Денислава Глушкова несъмнено е една от най-талантливите млади български състезателки, намирайки място в главната скица на всяка една конкуренция от Големия шлем при девойките в хода на сезона. Тези триумфи разрешиха на Денислава да влезе в топ 40 на света при подрастващите и идната разумна стъпка пред нея беше да заиграе в женския Тур. Силните игри на 18-годишната ни вяра пък незабавно се придвижиха и на професионалната сцена, като през днешния ден тя заслужи място на дебютния си край.

Това се случи на конкуренцията от категория W25 в Созопол, където през днешния ден тийнейджърката записа четвъртата си поредна победа, надигравайки унгарската квалификантка Ребека Щолмар - 6:4 2:1 и отричане на Щолмар. Така през утрешния ден нашата сънародничка ще премери сили с рускинята Мария Бондаренко (световна номер 364), а възможен триумф ще значи първа купа при дамите в кариерата на Глушкова.

Родната ни представителка срещаше съществени проблеми с началния си удар, което докара до цели седем двойни неточности от нейна страна в откриващия сет, само че нейната съперничка изпитваше забележими физически проблеми и не можеше да се възползва от пробойните в тениса на нашето момиче.

Денислава не спираше да движи по корта унгарката и я вкарваше в редица изтощителни разигравания, при които надмощието беше напълно на страната на българката. Така напълно скоро преднината на тийнейджърката набъбна до 5:1 и въпреки идващите три гейма да отидоха в актива на Щолар, то до поврат не се стигна и Глшукова се приближи оптимално до успеха в дуела.

Световната номер 597 въпреки всичко продължи да се бори, само че позволи два следващи пробива и разбра, че през днешния ден няма да има силите да бъде конкурентноспособна, което докара до отричане от нейна страна при започване на втората част.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР