Ден след мистериозната смърт на охранител в бившия Партиен дом,

...
Ден след мистериозната смърт на охранител в бившия Партиен дом,
Коментари Харесай

Въпросите около смъртта на охранител в Партийния дом стават все повече

Ден след мистериозната гибел на охранител в някогашния Партиен дом, неяснотите по случая стават от ден на ден. Според работодателя на Даниел Тасев, умрелият е бил един от най-хубавите чиновници на компанията, само че във съдбовната нощ по неизяснени аргументи е напуснал поста си, с цел да приказва със чиновник на НСО.
Шахтата, в която е открито тялото, пък е отвън обсега на камерите.
От Министерство на вътрешните работи работят по хипотезата за трудова акцидент, само че цялата загадъчност към случилото се тормози околните.
„ Всички разновидности са вероятни, поради какво работи в тази постройка, може нещо да е скрито”, разяснява лелята на Даниел – Катя Еленкова. Тя уточни, че към момента дори не знаят къде е тялото на младия мъж.
„ Не знам дали е бутнат или е станало нещо, само че ще се борим да разберем”, сподели и брат му – Бранко Величков.
„ Ние също желаеме да разберем истината, тъй като Даниел беше един от най-хубавите ни служители”, акцентира притежателят на охранителната компания Филип Чипев. Той изясни, че компанията ( "Дефанс консулт ") има обвързване да охранява единствено от 19 ч. до 7 ч. и по този начин нейните чиновници не се засичат.
Освен това дори управлението няма достъп до мястото: „ Това е обект под специфична защита на НСО. Достъп имат единствено трима охранители с авансово утвърден специфичен достъп”. Един от тях, който застъпил на идната вечер схванал за нещо извънредно в промяната на Даниел: „ От 7 до 9 и половина не е бил на работното си място, бил е при защитата от НСО, говорили са”.
Официално обаче компанията не е получила информация от институциите. Шахтата, където е открито тялото, е отвън обсега на охранителната камера.
„ Дефанс консулт” е обвързвана със зам.-министъра на труда и обществената политика Султанка Петрова. Чипев е татко на внуците й, а брачният партньор на Петрова е негов прокурист. Шефът на компанията обаче е безапелационен, че сдружението няма общо с изпълнителя на реконструкцията на постройката, който е определен с социална поръчка и по-късно е наел защита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР