Ден, след като турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че ,

...
Ден, след като турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че ,
Коментари Харесай

Москва даде ултиматум за зърнения коридор през Черно море

Ден, откакто турският президент Реджеп Ердоган заяви, че, външното министерство в Москва предизвести, че нови продължения няма да има, в случай че не се изпълнят нейните условия.

Споразумението, което беше подписано предишния юли по самодейност на Организация на обединените нации и с посредничеството на Турция, даде опция на кораби да изнасят украинско зърно от три черноморски пристанища - Одеса, Черноморск и Южний, като им подсигуряват безвреден път до Турция. 60-дневното продължение беше оповестено единствено часове преди приключването на предходното на 18 май.

Русия е недоволна от осъществяването на съглашението, защото счита, че Организация на обединените нации не извършва частта му, обвързвана с облекчение на износа на съветски торове.

Ако съветската част от " зърнената договорка " не бъде изпълнена, това ще докара до преустановяване на това съглашение след 17 юли тази година, съобщи съветското външно министерство в четвъртък.

Според Москва се извършва единствено украинската част от договорката, до момента в който съветската и филантропичната елементи се подценяват. Външното министерство, представено от съветската организация " Интерфакс " показва, че " украинското зърно се изнася през морския кулоар основно за страни с високи и над междинните приходи, в това число за " добре охранените " европейски пазари ", до момента в който съветските храни и торове за бедните страни " се сблъскват с блокиращия резултат на едностранните наказания ".

Руските храни и торове не са обект на глобите, наложени от западните съдружници на Украйна поради нахлуването на Русия, само че рестриктивните мерки за съветските компании затрудняват износа.

Външното министерство напомня, че Москва чака от Организация на обединените нации да обезпечи връщането на нейната " Роселколхозбанк " в системата за интернационалните разплащания SWIFT, да й разреши да внася аварийни елементи, да разреши на западни компании да правят транспортната логистика и застраховка на съветски съдове и товари, да размрази активите на съветски компании и да пусне тръбопровода за амоняк от Толиати до Одеса. Всички действия, като се изключи амонячната тръба са обект на западни наказания.

Междувременно съветският президент Владимир Путин съобщи в четвъртък, че Русия е нараснала износа на храни през 2022 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР