Ден след като президентът Румен Радев върна промените в закона

...
Ден след като президентът Румен Радев върна промените в закона
Коментари Харесай

Волен Сидеров е готов да смени вицепремиера Валери Симеонов

Ден откакто президентът Румен Радев върна измененията в закона за приватизацията, а от ГЕРБ оповестиха, че ще поддържат ветото, водачът на "Атака " Волен Сидеров атакува колегата си в Обединени патриоти Валери Симеонов.
Отношенията в обединението на патриотите се изостриха фрапантно, откакто вицепремиерът Симеонов упрекна депутатите от "Атака " в лобизъм в интерес на братя Домусчиеви. Според него поправките измененията в закона се вършат, с цел да се опростят 58 млн. лв. наказателна клауза, която братя Домусчиеви дължат на страната поради неспазен контракт за Български морски флот (БМФ). Тогава Симеонов изясни и за какво подозира, че поправките се вършат в интерес на Домусчиеви. В края на тази година изтича 10-годишният период, в който приватизаторите на Български морски флот (БМФ) имат избрани условия, а неотдавна те изгубиха дело от страната, вследствие на което следващата година ще би трябвало да платят неустойката.
В изявление за Нова тв Сидеров съобщи, че чака Симеонов да си признае, че самият той убива българския бизнес с нощните си турове по заведенията в черноморските курорти. Година след първите обиколки на Симеонов Волен Сидеров е на мнение, че дейностите на сътрудника му родолюбец "буквално убиват българския бизнес ".
Сидеров изясни, че бил заставен да вземе отношение по тематиката, тъй като доста хора се обърнали към него. "В последна сметка аз не съм го пратил във властта да убива туризма, а да подвига приходите. Не да утрепва български компании, заведения.
Ако той не може да се оправя с това, за което съм го пратил във властта, да признае и ще бъде почтено от негова страна и ще търсим различен човек ", изясни Сидеров.
Той атакува и шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, като го упрекна в неистина. Според Сидеров полицейският шеф споделил, че Министерство на вътрешните работи не охранява Симеонов по време на обиколките му по морските питейни заведения. Лидерът на "Атака " обаче сподели фотография на Симеонов с няколко служители на реда като доказателство, че това не е по този начин.
"От кого го пази, нали сякаш това било за хората? Калоянов би трябвало да се подаде оставката, той е кадър на Бъчварова, която унищожи Министерство на вътрешните работи преди години ", съобщи Сидеров.
Според него Валери Симеонов не закача непознатия бизнес и не се занимава със "златните концесии ", които другояче били в ресора му.
"Смятам, че ГЕРБ направи една тактическа неточност. Оттегли нещо, което няма никакъв лобизъм в него. Всеки правист, който може да прочете закона, може да го каже. Само че този закон беше обсъждан без да се чете. Бяхме упреквани ГЕРБ и "Атака ", че спасяваме редови войник Киро, редови войник Киро не знам кой е, само че доста добре си припомням акцията по избавяне на редови войник Цеко, когато вицепремиерът изви ръцете на държавното управление ", съобщи Сидеров, визирайки концесията на ски пистата в Банско.
И добави: "Министерски съвет одобри тази концесия, тя обслужва редови войник Цеко. "
Сидеров дефинира като "абсолютни спекулации " обвиняванията в лобизъм в интерес на Пеевски и Николай Банев.
Сидеров разясни, че с поправките в закона за приватизацията на Български морски флот не се опрощават отговорности. "Не ги опрощаваме и няма подобен метод да се опрощава посредством ремонти. Тази машинация беше хвърлена в пространството точно от вицепремиера Валери Симеонов към "Атака " и ГЕРБ. Аз чакам опрощение и за Даниел (Данаил, бел. ред.) Кирилов, който е добър правист, който беше опетнен ", сподели Сидеров и сложи ултиматум, че в случай че той и сътрудника му Николай Александров, който внесе измененията в закона за приватизацията, не получат опрощение от Валери Симеонов, ще заведат против него каузи за засегнатост и клюка.
"Ще окуражим Даниел Кирилов и министър председателят да заведат такива каузи. Аз непосредствено моля към премиера Борисов да сложи нещата на място да покаже кой е министър председател в страната, кой е вицепремиер ", съобщи Сидеров.
Той напомни, че още чака опрощение от Симеонов за това, че нарекъл гласоподавателите на "Атака " лумпени. Решил обаче да се яви дружно с НФСБ на избори, защото бил "джентълмен ". Сидеров съобщи, че не му пречи "Атака " да се яви сама на идните избори за представители в Европейския парламент.
Сидеров изясни, че страната има 30% в БМФ, сега "нещата отиват към неплатежоспособност ". Така страната няма да може да прибере 300 млн. лева
Според него към този момент се готви друга коалиция, в която влизат партията на Валери Симеонов, Демократична България и президента Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР