Ден след едно от най-значимите събития в областта на застраховането

...
Ден след едно от най-значимите събития в областта на застраховането
Коментари Харесай

Как с повече информация и знания можем да направим пазара на застрахователни и осигурителни услуги у нас по-полезен за участниците в него?

Ден след едно от най-значимите събития в региона на застраховането и обезпечаването в България – връчването на премиите „ Застраховател на годината ”, „ Пенсионно-осигурително сдружение на годината ” и „ Застрахователен брокер на годината ” – в „ Нашият ден практично ” разговаряхме за застрахователната и осигурителна просвета на българските жители и за това по какъв начин с повече информация и познания, получавани в учебно заведение и от медиите, можем да създадем пазара на тези услуги у нас по-полезен за участниците в него.
Форумът се организира за десета юбилейна година и за десети път уредниците – Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване, фондация „ Проф. доктор Велеслав Гаврийски ” и Българската асоциация на застрахователните брокери – отличиха най-хубавите компании в областта на застраховането и пенсионното обезпечаване у нас. Всъщност това беше българското застрахователно и осигурително събитие по време на  европредседателството ни, с присъединяване на посетители от европейски структури като Европейския орган за обезпечаване и пенсионно обезпечаване, Европейската актюерска организация, Европейската асоциация за ръководство на фондове и активи, Европеската комисия и други Събитието ни даде повод  да се опитаме да определим къде сме ние, българските жители, във връзка с метода, по който като потребителите се държим на пазара на застрахователни и пенсионни услуги, в действителност да приказваме за нашата застрахователна и осигурителна просвета.
Гост в студиото беше Нина Колчакова – основен секретар на Асоциацията на българските застрахователи, а по телефона се включи и проф. Стати Статев – ректор на УНСС и зам.-председател на Съвета на ректорите в България. Проф. Статев разяснява нуждата от повече обучение в региона на финансовата просветеност и пое ангажимент от есента да стартира действието на Застрахователна академия към УНСС, която ще включва обществени лекции на известен език, предавани онлайн.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР