Ден преди официалния старт на преизборната кампания политолизи коментираха пред

...
Ден преди официалния старт на преизборната кампания политолизи коментираха пред
Коментари Харесай

На прага на предизборната кампания: Очакванията на политолозите за следващите 30 дни

Ден преди формалния старт на преизборната акция политолизи разясниха пред Дарик упованията си за идващите 30 дни, когато партиите ще се борят за утвърждението на гласоподавателите.

Възможностите за идната предизборна акция са две. Едната е статукво-промяна, което значи ГЕРБ - анти ГЕРБ. Вторатае по линия Изток – Запад. Това разяснява пред Дарик политологът Първан Симеонов.

А, в случай че не са хитри могат да допуснаткласическата неточност на софийската демократична общественост -да се надцениш, счита той.По думите му балансираността е методът да се завоюват повече гласове.

Според Теодора Йовчева, също политолог, лагерите ще са два. Единият ще залага на тематики като корупция и глобите по закона „ Магнитски ”, а другият ще акцентира на инфлацията и обществените въпроси.

По думите й нито една от обединенията не е подготвена да направи сериозен компромис за сформиране на кабинет.Не е ясно дали политическите сили ще се стремят безусловно към сформиране на кабинет, тъй като вероятните конфигурации могат да бъдат електорално рискови за локалния избор през есента, добави политологът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР