Ден на демонстрации в София. По-рано през деня се проведоха

...
Ден на демонстрации в София. По-рано през деня се проведоха
Коментари Харесай

Въпреки забраните проведоха Луковмарш

Ден на демонстрации в София. По-рано денем се организираха две шествия - на съперници на " Луковмарш "  и друго под надпис: " България помни жертвите на комунистическия гнет ". А макар възбраните, " Луковмарш "  все отново има, съобщи България он ер. 

Къщата на ген. Христо Луков е финалната точка на  " Луковмарш ". Привържениците се събраха пред НДК в 17 ч. Пред къщата на ген. Луков полицейското наличие е засилено, а част от уредниците разпъват транспаранти и флагове с лика на ген. Луков. 

По обяд жители проведоха митинг против " Луковмарш "  в центъра на София. Протестиращите разпънаха банери с надписи против нацизма. Според тях възбраната на Столичната община не е задоволителна мярка, с цел да се спре шествието в памет на ген. Христо Луков.

" Този сюжет го играем много години, няма генерално решение на прокуратура и други органи, че от другата страна има фашисти, зарибяват деца ", сподели протестиращият против " Луковмарш " Михаил Савов.

На обвиняванията в разпространението на крайнодесни хрумвания уредниците на " Луковмарш "  отговориха по този начин: " Те просто лъжат и клеветят, изкривяват истината. Няма нито един исторически факт, който да потвърждава, че ген. Христо Луков е антисемит. Това, което се пробват да създадат съперниците на " Луковмарш ", надлежно на нас, е точно да ни пришият едни непознати хрумвания, с цел да управляват своите човеконенавистни хрумвания ".

Според ръководителя на Българския народен съюз още през лятото Столичната община е забранила " Луковмарш ", само че след обжалване съдът е отменил прекратяването.

" След това от Кметството пробваха да създадат друго. Издадоха заповед, с която ни споделят, че можем да се съберем единствено пред къщата на ген. Христо Луков, а да не организираме шествие, обжалвахме и спечелихме. Двете решения могат да бъдат открити на нашата интернет страница и на съда ", посочи Звездомир Андронов.

Привърженици се събраха в 15 ч. пред св. Неделя преди " Луковмарш ", под надпис: " България уважава жертвите на комунизма ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР