Ден като днешния показва, че правителството може да носи стабилност,

...
Ден като днешния показва, че правителството може да носи стабилност,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Правителството може да носи стабилност

Ден като днешния демонстрира, че държавното управление може да носи непоклатимост, разяснява министърът на външните работи Мария Габриел по Българска национална телевизия по отношение на митингите на миньори и енергетици. Проява на политическа зрялост е ротацията да се случи, сподели Габриел на въпрос дали ще се стигне до ротация.

По отношение на проекта за обективен преход, Мария Габриел акцентира, че посланията в него са ясни и че централите няма да бъдат затваряни преди 2038 година. Според нея в проекта е застъпена доста ясна тактика за работните места, бистрота във връзка с вложители и вложения. " Правителството декларира своята подготвеност да бъдат предоставени компесаторни пакети за хората, които имат потребност от такава помощ ", сподели още Мария Габриел.

" С Антъни Блинкен диалогът се случи в топла атмосфера. Изпраща обръщение, че сме съдружници със Съединени американски щати. Имаме общо съдействие. България има основна роля, дефинира се от нашето участие в Европейски Съюз и НАТО. Искам да акцентира на две тематики - върховенството на закона и демокрацията и тематиката за визите не ни убягнаха. Беше оценено, че България има народен координатор за визите ", изясни Габриел за визитата си в Съединени американски щати.

Живеем в среда на хибридни офанзиви. Може да създадем по този начин, че дезинформацията да не е камшик за демокрацията. Тя носи разделяне, сподели още тя. Това, което е значимо за България е по какъв начин градим партньорство със Съединени американски щати. По думите й имаме основни области, които съдействието може да докара до добър излаз. " България може да бъде районен информативен хъб. Съединените щати са страна с опит и знания. Заедно с тях може да градим отговори ", сподели още Габриел.

Много ясно би трябвало да демонстрираме на австрийските сътрудници, че когато искаш европейско решение за съблюдаване на границите и мигрантите, България и Румъния би трябвало да са в Шенген, изясни Мария Габриел. Според нея срещата с посланиците през днешния ден е била доста значима. Защитата на националния интерес е водеща, сподели тя. Дипломатическата работа, която желая да виждам, е да обрисува решенията. България има своето място, с помощта на съвременна политическа работа, сподели министърът на външните работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР