Ден 7 от Коледните пости продължава. През уикенда у дома

...
Ден 7 от Коледните пости продължава. През уикенда у дома
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 7

Ден 7 от Коледните пости продължава. През уикенда вкъщи гостуваше Цвети, само че и двете бяхме по задачки. На масата ни имаше чорба леща, пълнени постни чушки и всякакви салати - бобена с лютеница, кьопоолу, зеле с моркови, както и разнообразни плодове.

За офиса на моето момче, което, оказа се тази заран, си е не запомнило в петък кутиите там, та през днешния ден в керамична купичка съм приготвила салата от Цвекло с, моркови и кълнове от фасул Мунг.

Цвеклото е сварено и нарязано на кубчета. Към него съм добавила моркови, настъргани на едро ренде, 2 с. л. и 1 ч. л. горчица, несъмнено - сол, оцет, олио на усет, и 2 с. л. кълнове от фасул Мунг.



Както и филия с фъстъчено масло и сладко от ягоди.



Боб Мунг е отличен източник на протеини. Кълновете от това растение, сходно на соята, обезпечава положително количество витамин С. В уреда за кълнове за 3-4 дни се получават задоволително огромни кълнчета. Добър източник е на манган, калий, магнезий и диетични фибри. По принцип има специфични семена за поникване, които подсигуряват по-добра кълняемост, само че аз съм употребила за моите кълнове от фасул Мунг от пакет.

Фъстъченото масло не е изключително известно в България, само че вкъщи си го хапваме, стига да е от сигурен източник, тъй като фъстъците са и топ ГМО артикул. Във фъстъченото масло се съдържа натурален растителен антибиотик поради веществото ресвератрол, което е добър антиоксидант. Освен това съдържа потребни протеини, витамин Е, B3, B6. Има си и повечко калории, само че всички други потребни субстанции в него дават добра сила през целия ден.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости. Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР