Ден 31 от Коледните пости. Снощи приготвих яхния от зелен

...
Ден 31 от Коледните пости. Снощи приготвих яхния от зелен
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 31

Ден 31 от Коледните пости. Снощи подготвих яхния от зелен фасул за момчетата. Аз бях на фирмено празненство, тъй че не можах да го опитам, само че съдейки какво е останало - очевидно е бил утвърден. Утре обаче ще би трябвало да скапва леко моите пости, тъй като съм поканена за жури на Състезанието за стабилно готвене във Варна. Ще се наложи да опитам много непостни неща. Но какво да се прави:)

Конкурсът ще събере 35 участници в две категории – „ експерти " и „ дилетанти (ученици) с ментори " от цялата страна (Варна, Добрич, Кюстендил, Велико Търново, Силистра, Сливен, Търговище и др).

Съревнованието ще бъде с „ черна кутия " – незнайна на участниците група артикули (местни и сезонни), последващи тематиката „ стабилно готвене ". Времето за готвене е 90 минути.

„ Накратко, устойчивото готвене е подготвяне и предпазване на храната, без да се нарушават главните правила на природата, запазвайки потребните субстанции и вкусовите качества на продукта. Подготвили сме и специфична изненада – проява за участниците, която е ориентирана към съчетанието на ястия с коктейли (Food Pairing). Коктейлите ще бъдат приготвени от професионален барман (Свилен Стефанов, член на БАБ), следвайки тематиката на надпреварата – ще включват сиропи и съставки, приготвени от локални билки, сушени плодове, подправки и други Сред огромните награди за спечелилите, които желаят да следват при нас са предложение за стаж в Мишлен ресторант. “

За офиса на моето момче за ден 31 съм подготвила:

Задушени тиквички с нахут и доста копър.



Тиквичките имат високо наличие на калий, което ги прави съвършени за битка с умората, пречистването на организма и алергиите. Наличието на натрий е в идеална съразмерност с този на калия, а натрий-калиевия баланс е жизненоважен за положителната работа на мускулите и нервите ни. Съдържанието на хранителни влакнини ги прави пръв асистент за хора със стомашни проблеми и при профилактика на редица заболявания. Освен това, в тиквичките се съдържа магнезий, който понижава риска от сърдечни болести. А също витамин C, А, Е мед, манган, омега -3 мастни киселини. Много подобаващи при детското хранене, тъй като алергията към тях е доста рядка.

Нахутът има високо наличие на фибри и е добър източник на протеини, желязо, манган. Спомага намаляването на тежестта и холестерола.

Пресният копър постоянно предава доста пресен усет на всичко, в което се добави. Подходяща фалшификация от ранна възраст, добър източник на калции, желязо, магнезий, има противомикробно деяние.

Иначе по рецептата нищо изключително. Нарязах една тиквичка на по-едри кубчета, задуших за 2 минути с малко зехтин, прибавих сол, черен пипер, сварен нахут. Когато изстина сложих няколко капки лимонен сок и прибавих повечко свеж копър.

Два банана в чантата също и това е.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости.
Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР