Демотивацията и бягството в чужбина на младите медици са сред

...
Демотивацията и бягството в чужбина на младите медици са сред
Коментари Харесай

Радев се срещна с млади медици и даде идея как да ги задържим в България

Демотивацията и бягството в чужбина на младите медици са измежду главните проблеми на опазването на здравето , уточни президентът Румен Радев след среща с представители на Фондация „ Млади медици за България “.
, съобщи президентът.

По думите му младите лекари, сестри и санитари с техния голям капацитет и разсъдък би трябвало да бъдат подкрепени, с цел да остават в България и да дават своя принос към обществото.
Липсата на съответно отношение към младите медици от време на време е на фона на у, което основава голям дисбаланс в цялата система на опазването на здравето, акцентира още президентът.
 Колко е богат Тодор Кантарджиев - заявил е няколко влога в лв. и евро, само че наподобява има неточност Колко е богат Тодор Кантарджиев - заявил е няколко влога в лв. и евро, само че наподобява има неточност
Няколко влога в евро и две левови сметки вършат усещане на първо четене в годишната имуществена декларация на проф. доктор Тодор Канта...
Държавният глава уточни, че през годините доста хора, които нямат общо с медицината, са предложили разнообразни модели за решение на проблемите на опазването на здравето без триумф. „ Може би не вземат решение проблемите, тъй като пропущат най-важното – реализацията на младежите “, съобщи Румен Радев.
Основателят на фондацията „ Млади медици за България “ и ръководител на Управителния съвет доктор Динко Младенов съобщи, че „ Млади медици за България “ към този момент има 15 бенефициенти, които от октомври ще стартират да получават финансова поддръжка в размер на половин заплата от тази на новак доктор.
Той посочи, че задачите на фондацията са безсрочни и са насочени напълно към финансово подкрепяне на бъдещите медици, тъй като.
Лилия Пачалова и Симона Камберова – бенефициенти на Фондацията, показаха желанието си за професионална реализация в България и дефинираха като сериозен тласък за това финансовата поддръжка, която получават в границите на нейната стратегия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР