Демонтажът на МОЧА започна във вторник. Тогава бе премахната и

...
Демонтажът на МОЧА започна във вторник. Тогава бе премахната и
Коментари Харесай

Изслушват двама министри в парламента заради демонтажа на МОЧА

Демонтажът на МОЧА стартира във вторник. Тогава бе отстранена и ръката на боеца с “Шпагин ”-а. Очаква се МОЧА да бъде изместен до Коледа. За задачата ще се влагат 650 хиляди лв.. Ще се съхранява в държавен парцел, до момента в който бъде реставриран. Сумата за реставрацията не е ясна. След нея статуите ще бъдат преместени, евентуално в Музея на социалистическото изкуство. 

 

Политици реагираха остро на решението за преместването на паметника. Вчера се организира и митинг на представители на Българска социалистическа партия и “Възраждане ”. С тях бе и Мая Манолова. Президентът Румен Радев също се изрече остро като съобщи, че става дума за “агресивно нахлуване против държавността, историята и паметта ”. 

 

Вчера общинските съветници на Българска социалистическа партия и “Възраждане ” обявиха, че ще упорстват да се организира референдум по въпроса с преместването на МОЧА от центъра на София. Беше поискана и повече информация от локалната власт поради обвинявания в противозаконни дейности. От Българска социалистическа партия желаеха министърът на културата Кръстьо Кръстев и министърът на районното развиване Андрей Цеков да отидат и да обяснят.

 

Паметникът е бил благосъстоятелност на културното министерство, преди да бъде трансфериран на софийската регионална администрация. От МК не са се грижили добре за него, стана ясно тази заран.

 

Иска се чуване и на шефа на Държавната организация по метрологичен и механически контрол.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР