Демонстрацията започна към 11 ч. пред здравното министерство, като в

...
Демонстрацията започна към 11 ч. пред здравното министерство, като в
Коментари Харесай

Протест на спешните медици блокира София, искат по-високи заплати

Демонстрацията стартира към 11 ч. пред здравното министерство, като в нея се включиха работещи от центрове и филиали на Центрове за незабавна здравна помощ от Видин, Пазарджик и София. Исканията са за по-високи заплати на водачите на коли за спешна помощ - възнаграждението да стане 1400 лв., и възстановяване на изискванията на труд за работещите в тези центрове. 

" Настояваме заплатите на водачите да се усилят, защото все още те са почти идентични със заплатите на санитарите ", сподели водачът на Синдикат " Защита " Красимир Митов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му отпуснатите над 40 млн. лева за центровете за незабавна здравна помощ през предходната година не е ясно по какъв начин са разпределени. Митов уточни още, че в Център за незабавна здравна помощ-София е бил уволнен водач на етническа основа, защото бил " наругал македонски доктор ", работещ в същия център. 

След среща с министъра на опазването на здравето преди дни ръководителят на Синдикат " Защита " сподели пред Българската телеграфна организация, че в центровете за незабавна здравна помощ в страната и в столицата средствата за заплати са нараснали, само че незадоволително, като най-ощетени са водачите. 

В отговор на въпрос за решенията, взети по време на срещата, Митов уточни, че " главното опрощение е, че до момента в който няма бюджет, в посока нарастване на трайните трудови хонорари, нищо не може да се направи ". По думите му по време на срещата му е било препоръчано да се извърнат за подпомагане към общините за финансирането на водачите. Според Митов най-ощетени са водачите, работещи в центровете. 

Следобед от 17 часа ще се организира и автошествие с блокади на централни улици и булеварди в София. Шествието ще тръгне от паркинга на площад " Княз Александър Батенберг " и ще премине през булевардите " Александър Стамболийски ", " Тодор Александров ", " Цар Освободител " и " Цариградско шосе ".

По-късно през днешния ден се чака митинг, проведен още веднъж от Синдикат " Защита ", в който ще се изрази недоволството и от спекулата и инфлацията в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР