Демонстрации на японски бойни изкуства, шинтоиско шествие с Микоши, ревю

...
Демонстрации на японски бойни изкуства, шинтоиско шествие с Микоши, ревю
Коментари Харесай

Японски бойни изкуства, шествие с Микоши и кимона завладяват София в събота

Демонстрации на японски бойни изкуства, шинтоиско шествие с Микоши, ревю на кимона и работилници за оригами и краснопис ще завладеят пространството сред фонтаните на НДК, в центъра на София, в събота – 19 октомври от 10 до 18 часа, оповестиха от посолството на Страната на Изгряващото слънце в София в сряда.

Проявите, които включват и японски обичайни танци, песни и хайку, са част от 30-ите юбилейни дни на японската просвета в България, който почнала през септември и се организират в редица градове.

Жителите и посетителите на столицата за пръв път ще станат очевидци на обичайно шествие с Микоши (神輿), с което ще се открие Денят на японските бойни изкуства и обичаи. Микоши е носилка, която се носи от японците като част от заветен шинтоистки обред за извеждане на божеството от населявания от него храм. Представлява портативен дребен шинтоистки храм с колони, стени, покрив, веранда и парапет. Божеството на Микоши-шествието в София е от храма Касуга в Йокохама, Хонгодай. Наричано още Такемикадзучино микото, това провидение (ками) е обвързвано с бойния дух и бойните изкуства (будо).

През целия ден ще са отворени вратите на работилниците за оригами, краснопис, хайку и други японски изкуства, където всеки може да опита уменията си.

Български клубове и школи по японски обичайни и модерни бойни изкуства ще показват на обяд основни техники от всички типове японски бойни изкуства, практикувани у нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР