Демонстранти в руския регион Дагестан влязоха в сблъсъци с полицията

...
Демонстранти в руския регион Дагестан влязоха в сблъсъци с полицията
Коментари Харесай

Дагестан се вдигна на бунт срещу мобилизацията на Путин

Демонстранти в съветския район Дагестан влязоха в конфликти с полицията в границите на последните митинги, избухнали против новата " частична готовност ", оповестена от Москва.

Независимият съветски орган за наблюдаване на правата на индивида OVD-Info заяви, че над 100 души са били задържани по време на митингите в районната столица Махачкала. Групата добави, че е обезпокоена от известията за " голям брой брутални арести ", които се случват в провинцията.

Въпреки че през последните дни в огромните градове на Русия се организираха огромни митинги - като единствено в събота бяха задържани над 700 души - фотосите на дагестански стачкуващи, които се бият с полицията, бележат необичаен изблик на насилствени митинги против управляващите.

Десетки видеоклипове, оповестени в обществените мрежи, демонстрират по какъв начин протестиращите се сблъскват с полицията и други чиновници по сигурността в Махачкала, като OVD-Info оповестява, че служителите на реда са прибегнали до потреблението на електрошок и палки против тълпата.

В опит да смекчи разразилия се яд, в неделя губернаторът на Дагестан Сергей Меликов призна, че по време на мобилизацията са били позволени " неточности ".

" Вече приказвах за това, само че ще го повторя още веднъж: частичната готовност би трябвало да се организира прецизно съгласно критериите, оповестени от президента ", написа господин Меликов в Telegram.

Смята се, че районът към този момент е обезпечил хиляди бойци за нашествието в Украйна, като съгласно скорошен разбор на съветската работа на Би Би Си Дагестан е понесъл повече жертви от всяка друга съветска провинция в спора.

Преброяването - осъществено по-рано този месец - демонстрира, че минимум 301 бойци от Дагестан са починали, което е 10 пъти повече, в сравнение с в Москва. Истинската цифра евентуално е доста по-висока.

Повече от 2000 души бяха задържани по време на всеобщите митинги, откогато съветският президент Владимир Путин разгласи новия план за частична готовност в сряда.

Много млади руснаци се пробваха да избягат от страната, преминавайки границата със прилежащите Финландия и Грузия.

От цялата страна се получават известия, че доста хора, които не дават отговор на условията за присъединяване в наборната работа, са получили заповед да се явят на работа от локалните офицери по набиране на личен състав. /БГНЕС, Би Би Си
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР