Демонстранти се събраха снощи на протест в Атина пред сградата

...
Демонстранти се събраха снощи на протест в Атина пред сградата
Коментари Харесай

Продължава разследването на влаковата катастрофа в Гърция

Демонстранти се събраха нощес на митинг в Атина пред постройката на железопътната компания, чиято комбинация взе участие в трагичния случай, стигна се до конфликти с полицията
Продължава следствието на, която стана през вчерашния ден край Лариса в Гърция. При нея починаха 43-ма души, а над 80 бяха ранени.. Те са без заплаха за живота, оповестява Нова телевизия.

Продължава и избавителната интервенция. Броят на жертвите на злополуката може да се усили. Остава въпросът какъв брой индивида са в неопределеност. Вчера се говореше за към 10 души, само че може да се окаже, че са към 40. По данни на противопожарните служби не е известна ориста на 19 души.

Около 80 са потърпевшите при. В болничното заведение в град Лариса оповестяват за 50 настанени ранени.

Повечето са на възраст от 20 до 23 години. Те са с разнообразни контузии, само че в. Двама са в сериозно положение с заплаха за живота.

. Властите. Той е с повдигнати обвинявания за причиняване на всеобща гибел по несъобразителност. Една от главните версии, по която гръцките управляващи работят, е човешка неточност. 

Разпитани са и други чиновници на жп гарата.

Пред органите на реда арестуваният шеф е обяснил, че е имало проблем с електронната система.

Той е подал сигнал до двамата машинисти, които се оказаха в един и същи коловоз, само че сигналът не е стигнал до тях поради проблем с електронната система.

Демонстранти се събраха нощес на митинг в Атина пред постройката на железопътната компания, чиято комбинация взе участие в трагичния случай.

Стигна се и до конфликти сред полиция и протестиращи. Силите на реда използваха сълзотворен газ против стачкуващи, които хвърляха камъни по постройката на частната жп компания и правиха палежи по улиците. Повечето от тях са младежи, които желаят съответни и бързи решения от управляващите.

В Солун ядосани хора се събраха пред жп гарата.

Всички влакове по маршрутите на главната гръцка железопътна компания „ Хеленик трейн “ няма да се движат през днешния ден, откакто Гръцката федерация на железопътните чиновници разгласи 24-часова стачка.

Според гръцките железничари в основата на нещастието стои неприятното положение на железопътната инфраструктура в страната.

„ Студентите са се събрали тук пред офисите на компанията с доста яд, шокирани от случилото се през днешния ден, където бяха изгубени толкоз доста животи и души “, съобщи Костас Демос, ръководител на студентска асоциация.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис уточни като съществена причина за нещастието човешка неточност.

„ Десетки наши съграждани, множеството от тях младежи, изгубиха живота си в ужасна влакова злополука без казус. Благодаря от сърце на дамите и мъжете, които се активизираха от първия миг - пожарникарите и спасителите, чиновниците на Бърза помощ, полицията, локалните управляващи, лекарите, здравните служащи и психолозите в лечебните заведения. Те дадоха всичко от себе си при извънредно тежки условия. Срещнах се с околните на жертвите и хората в неопределеност в болничното заведение в Лариса. Изпитвайки неописуема болежка, те ме попитаха: „ Защо? “ и ми споделиха: „ Никога повече “. Дължим им почтен отговор. Всичко сочи, че за жалост нещастието се дължи главно на трагична човешка неточност “, съобщи Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция, представен от Българска национална телевизия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР