Демонстранти окупираха пространството около Паметника на Съветската армия в София

...
Демонстранти окупираха пространството около Паметника на Съветската армия в София
Коментари Харесай

Демонстранти се събраха пред Паметника на съветската армия в негова защита

Демонстранти окупираха пространството към Паметника на Съветската войска в София поради проектите за неговото унищожаване.

Както е известно, Общинските съветници от комисията по обучение и просвета гласуваха  " за " демонтирането на монумента и за преместването му. С осем гласа " за ", нула " срещу " и един " въздържал се " общинските съветници дадоха зелена светлина за демонтирането на 45-метровия монумент. За това гласоподаваха от " Демократична България ", като поддръжка пристигна и от ГЕРБ. Против се оповестиха от Българска социалистическа партия, като те демонстративно напуснаха залата преди гласуването.

Паметникът на Съветската войска, прочут още и като МОЧА (Монумент на Окупационната Червена Армия) към този момент повече от 10 години е обект на поляризирани отзиви в обществото. Според някои неговото място не е там и призоват да се махне, до момента в който други поддържат тезата, че е част от историята и би трябвало да остане.

Крайното решение ще бъде взето от Столичния общински съвет. Именно общинските съветници са тези, които би трябвало да преценяват дали да възложат на кмета Йорданка Фандъкова да изиска от регионалния шеф на София Паметникът на Съветската войска да бъде изместен от Княжеската градина в Музея на социалистическото изкуство или на друго място.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР