Демокрацията е скъпа – през последните години , а скоро

...
Демокрацията е скъпа – през последните години , а скоро
Коментари Харесай

Експерт: Някои служебни министри опитваха да взимат дългосрочни р...

Демокрацията е скъпа – през последните години, а скоро тази сума може да доближи и един милиард. Това сподели в ефира ан bTV политологът Петър Чолаков.

Той, дружно с преподавателя по конституционно право доцент Борислав Цеков, разяснява поръчките на Димитър Главчев за съставянето на служебно държавно управление.

„ Самият господин Главчев, както допускам, че всички си спомнят, беше ръководител на Народното събрание от политическа партия ГЕРБ. Мандатът му като ръководител беше много къс – завърши за 6-7 месеца, откакто изгони Корнелия Нинова от пленарна зала и стана огромен политически скандал “, напомни Петър Чолаков.

 

Политологът счита, че задачата на всеки длъжностен министър председател е обвързвана с подготовката на предварителните избори и пожела на Димитър Главчев по опция да не влиза в спорове с водачът на Българска социалистическа партия или с други политици през идващите няколко месеца.

 

„ По отношение на господин Главчев би трябвало да кажем още, че той е икономист. Беше подчертано през последните дни, че много скъпички ще ни излязат тези избори. През последните години сме похарчили 710 млн. лева за избори. Мисля, че тази сума скоро ще набъбне до един милиард лв.. Ето за какво аз му поисквам триумф “, разясни той.

 

„ Аз не одобрявам съществено тези политически заклинания и клишета за „ ярки партийни фигури “ в служебното държавно управление. Ние въпреки всичко избираме държавно управление, а няма по-политически постове от тези на министри, наред с народните представители. Идеята, че ще извадим някакви админи, без какъвто и да било политически опит, от техните офиси и канцеларии е освен несериозно, само че е и нездравословно за страната “, разяснява тематиката и доцент Борислав Цеков.

Според него има разлика сред административен и политически опит, като първото не е задоволително, с цел да се ръководи страната.

 

„ Целият проблем е в това – ще позволен ли те, а аз се надявам, че няма, тези неприятни прецеденти от последните години за потреблението им директно от президента за ръководство на страната. Някои служебни министър председатели и министри е опитваха да взимат дълготрайни решения и да вършат кадрови чистки. Това не трябва да се позволява “, разясни той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР