„Демократичните държави трябва да имат инструменти да се защитят от

...
„Демократичните държави трябва да имат инструменти да се защитят от
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Свободата на словото не е абсолютна

„ Демократичните страни би трябвало да имат принадлежности да се защитят от дезинформацията. Свободата на медиите, свободата на словото не е безспорна. “ Това съобщи в изявление за БНР евродепутатът Андрей Ковачев от групата на ЕНП/ГЕРБ преди полемиката „ Заплахите за европейската народна власт от задгранична интервенция и дезинформация “.

„ Води се война и на пропагандния фронт, по всяка тематика – по здравните тематики преди, в този момент по тематиката за войната с Украйна. То не е занапред. Това да се хареса повече режимът на Путин освен в България, само че и във всички страни, е целенасочена агитация, която се води доста ловко, с доста средства, многопластово, в обществени мрежи, в изявленията, по национални медии, където се застъпва така наречен другата позиция, която желае да ни покаже конспирацията на Запада: това, за което Западът е отговорен, Украйна са сами отговорни, че са станали прислужници на Запада и би трябвало да бъдат денацифицирани, геноцидът, който Украйна прави против руснаците.
И, несъмнено, незабавно се включват българските кремълски тролове – и против българите в Одеса, че били изгорени, били стъпкани български флагове, в Болград надраскан паметникът. Всичките тези детайли на агитация са включени всеобщо сега “, разяснява Андрей Ковачев.

Много е мъчно да се преодолее вътрешната настройка на всеки от нас, който търси причини, с цел да я затвърди и да се опита да убеди и другите, означи Ковачев в предаването „ Преди всички “.

„ Но тук приказваме за масирана агитация, платени хора в обществените мрежи, които работят доста целеустремено върху смяната в публичните настройки. Знаем за тролската фабрика в Петербург, която работи на три смени, с психолози, научнообосновано се пробва да се трансформират публичните настройки, било то в Германия, било в Румъния, в България. За всяка страна самостоятелен метод, сензитивните тематики, които хората ги интересуват – история, вяра, където се промива съзнанието в посока, в която Кремъл желае да води своята хибридна война. “

Консолидацията в Украйна е много сериозна изненада за Кремъл, счита евродепутатът.
„ Затова те затънаха във войната, която започнаха в Украйна ", сподели още Ковачев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР