Демократичната юнионистка партия (ДЮП) ще гласува против сделката на Риши

...
Демократичната юнионистка партия (ДЮП) ще гласува против сделката на Риши
Коментари Харесай

Юнионистката партия ще гласува против сделката на Сунак за Брекзит

Демократичната юнионистка партия (ДЮП) ще гласоподава срещу договорката на Риши Сунак за комерсиалните правила в Северна Ирландия, разгласи водачът на партията Джефри Доналдсън- това е удар върху напъните на държавното управление на Обединеното кралство да възвърне шерването на властта в района, написа Политико.

В изказване, оповестено преди първото парламентарно гласоподаване на рамковото съглашение от Уиндзор, Доналдсън съобщи, че партията му ще се опълчи на него заради " продължаващи опасения ".

" Мнението на нашата партия е, че не престават да съществуват основни области на безпокойствие, които изискват в допълнение изясняване, преправяне и смяна, както и разглеждане на спомагателен юридически текст ", разяснява Доналдсън след съвещание на управлението на партията.

Сунак реализира съглашението сред Европейски Съюз и Обединеното кралство през февруари, след месеци на договаряния по отношение на противоречивите правила за търговия в Северна Ирландия след Брекзит.

Британският министър-председател се стремеше да си обезпечи благословията на ДЮП.

Първото гласоподаване в сряда е по по този начин наречената " спирачка на Стормонт ". Това е детайл от договорката, който дава на несъществуващата сега Северноирландска асамблея правото да постанова несъгласие върху всички нови разпореждания на Европейски Съюз, които ще се ползват в района - при изискване че страните се съгласят да възстановят администрацията със споделена власт.

Доналдсън съобщи, че това " не взема решение главния въпрос, а точно налагането на правото на Европейски Съюз посредством протокола ".

Ходът на ДЮП пристигна малко преди държавното управление на Англия да показа законодателството, което депутатите ще гласоподават в сряда.

Новият нормативен акт - форма на вторично законодателство според парламентарните правила на Обединеното кралство - дефинира " спирачката от Стормонт " и в този момент ще бъде прегледан и от депутатите консерватори от Групата за европейски проучвания на брекзитърите преди тяхната оценка, която се чака във вторник. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР