ДР Конго ще премести израелското посолство в Тел Авив, казва Нетаняху

...
Демократична република Конго ще премести посолството си в Израел в
Коментари Харесай

Демократична република Конго ще премести посолството си в Израел в Ерусалим от Тел Авив, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху в петък.

Нетаняху, който се срещна с Конго Президентът Феликс Чисекеди по време на Общото събрание на ООН обяви в изявление, че Израел също ще отвори посолство в Киншаса, столицата на Демократична република Конго.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Началникът на суданската армия предупреждава ООН, че войната може да се разлее over, engulf regionПрезидентът на ДР Конго Чисекеди иска изтегляне на мироопазващите сили на ООН тази годинаЗа какво да внимавате в третия ден от Общото събрание на ООНЮн от Южна Корея казва на ООН, че Русия помага на Северна Корея ще бъде „провокация“край на списъка

Само няколко държави имат свои посолства в Йерусалим, като повечето други поддържат своето дипломатическо представителство в крайбрежието град Тел Авив, главният икономически център на Израел. Някои от тези, които все още са в Йерусалим, включват Съединените щати, Гватемала и Хондурас.

По-рано този месец тихоокеанската държава Папуа Нова Гвинея отвори посолството си в Западен Йерусалим.

Израел смята Ерусалим за свой вечна и неделима столица и иска всички посолства да се базират там. По-голямата част от света обаче не признава израелския суверенитет над целия град, вярвайки, че неговият статут трябва да бъде решен чрез преговори.

Палестинците също искат столицата на своята независима държава да бъде в източния сектор на града, който Израел превзе Шестдневната война от 1967 г.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР