Демократична България ще подкрепи за шеф на Комисията за противодействие

...
Демократична България ще подкрепи за шеф на Комисията за противодействие
Коментари Харесай

"Демократична България" подкрепя Рашков за шеф на антикорупционната комисия

Демократична България " ще поддържа за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), както и заложените промени в антикорупционния закон. Това разгласи правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова, оповестиха Българска национална телевизия и БНР.

От " Демократична България " имат единствено техническо-редакционни забележки към антикорупционния закон. По думите на Йорданова, в случай че се постанова редакция, тя няма да бъде по философията на закона.

По-рано през днешния ден представителят на кабинета в оставка, че " без безапелационно болшинство, което да застане против корупцията и престъпността, няма по какъв начин да вървим наред ". По думите ѝ " Продължаваме промяната " ще държи на това измененията в антикорупционното законодателство да бъдат признати във разновидността, в който към този момент са импортирани в Народното събрание макар настояванията за редакция от страна на " ИТН ".

Бориславова увери, че групировката ѝ няма да отстъпи и от предлагането отпред на антикорупционната комисия да застане Бойко Рашков. " Ще разчитаме на това да забележим същински дейности в Народното събрание, а не обещания на думи. Трябва да забележим доказателство, че хората в ръководещото болшинство имат смелостта да застанат зад една антикорупционна промяна ", акцентира тя.

Надежда Йорданова разяснява и опитите за сформиране на държавно управление с (18 юли) от президента Румен Радев на Българска социалистическа партия. Тя повтори позицията на " Демократична България ", че " Продължаваме промяната " би трябвало да излъчи министър председател и че договарящите би трябвало да се концентрират върху програмата, която беше контрактувана сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " в границите на първия мандат.

" Демократична България " има и свои характерни съответни ограничения, които също предлага, тъй че дано оставим време за спокойни диалози идващите дни. Не желая да злоупотребявам ", означи министърът на правораздаването.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР