“Демократична България” се обявява категорично против връщането на “Газпром” като

...
“Демократична България” се обявява категорично против връщането на “Газпром” като
Коментари Харесай

ДБ скочи на служебния кабинет: Продават България, искат да върнат зависимостта към Кремъл

“Демократична България” се афишира изрично срещу връщането на “Газпром” като снабдител на газ за България и упорства за ясна позиция по дейностите на служебното държавно управление от всички политически сили, които се дефинират за изповядващи евроатлантически полезности.

ЕТО ЦЯЛАТА ПОЗИЦИЯ НА " ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ "

Призоваваме тишината на политическите сили, които ще вземат участие в идните парламентарни избори, да спре и да отворим необятно очите си за настъпващото изменничество на служебния кабинет.

Служебното държавно управление продава България, като праволинейно се пробва да върне страната според от Кремъл. Със умишлено “пропускане” на благоприятни условия да обезпечи газови доставки от други източници, в това число и към този момент контрактувани, кабинетът “Донев” употребява най-ефективното оръжие - страха и операцията, с цел да убеди обществото в неизбежността на завръщането към “Газпром”.

Правителството се скри зад представители на работодателите и синдикатите в реализирането на очевидния проект за връщане към съветската газова взаимозависимост. Направи българския бизнес и работещите представители на техните погрешни и искрено лъжливи изказвания. Кабинетът “Донев” се потвърди като главно оръжие на Кремъл в хибридната война в България и авангард във войната на Путин с демократичния свят.

Поискаха договаряния с „ Газпром “, тъй като това били най-хубавите цени - едно надълбоко погрешно изказване. Очевидно доставките по азерския контракт са с пъти по-благоприятни ценови условия, тъй като зависят от цената на петрола. Руският газ по контракта, годен до края на годината, няма да е сензитивно по-евтин от всеки различен газ, тъй като 70 на 100 от цената му се образува от борсата, а там цената пораства. От нахлуването на съветските войски в Украйна Путин шантажира европейските страни с стартирането и прекъсването на газ, с което потвърди, че Кремъл не е благонадежден сътрудник, за какъвто петата колона на съветските ползи претендира.

Връщането към контракта с “Газпром” ще зачеркне възможностите на България да търси неустойки за това, че едностранно бяха изменени изискванията за заплащане през април. Ако България извърши съветските условия и стартира да заплаща в рубли, ще изпитаме национално оскърбление, сравнимо с настояването ни да станем 16-а руска република.

Призоваваме държавното управление незабавно да създаде проект за компенсиране на семействата и бизнеса, като строго се таргетират съгласно степента на претърпени директни вреди за бизнеса и явен аршин за енергийна беднотия за семействата. Да се основат ясни тласъци за прекосяване към различен тип гориво, там където е допустимо за в допълнение понижаване на зависимостта ни от природния газ.

“Демократична България” нееднократно е предупреждавала, че връщането към газови доставки от “Газпром” е пагубно за националните ни ползи. България не може да си разреши да се обвързва с главното геополитическо оръжие на имперския режим на Путин. Продължаваме да настояваме да се обезпечат различни доставки, каквито благоприятни условия има и нееднократно сме ги посочвали.
Свидетели сме на “неизбежна” продажба на България и реституция на зависимостта от Кремъл в крещящата тишина на всички заявили се проевропейски и демократични партии.

“Демократична България” пита кабинета на Президента на Република България:
1. Кой ще поеме валутния риск, в случай че се одобри ултиматумът на Москва за заплащане в рубли?
2. Колко и какво ще загуби България отказвайки се от опцията да изиска обезщетения за несъблюдение на контракта от страна на Русия, в случай че в този момент одобри ултиматума за заплащане в рубли и се откаже от истинските условия по контракта?
3. Как рискът Москва да ограничи или спре доставките през зимата не ни хвърля в сериозна газова рецесия?
4. Чии ползи обслужи, отказвайки 6 от 7-те танкера, част от дейностите на Европейската комисия по обезпечаване на различен газ за Европа?
5. Защо служебното държавно управление не изиска от Гърция и Турция свободни слотове за полутечен газ на най-високо политическо равнище?
6. Какво не знаем, за безрезервната религия на служебното държавно управление в геополитическото оръжие на Кремъл наречено “Газпром”?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР