Демократична България предлага 20 меркиза край на войната по улиците.В

...
Демократична България предлага 20 меркиза край на войната по улиците.В
Коментари Харесай

Монтаж на стотици камери и нови велоалеи: ДБ с 20 предложения за край на войната по пътищата

" Демократична България " предлага 20 меркиза завършек на войната по улиците.

В позиция до медиите отобщинските съветници от Демократична България в София изрекоха съболезнованияна фамилията на починалия 15-годишен Филип, погубен от пийнал водач с 2.08 промила алкохол в кръвта на пешеходната пътека на ул. “Гурко ” и “Шишман ”.

" За нас най-важни са животът и здравето на софиянци. Затова се ангажираме да прекратим войната по улиците и булевардите на София незабавно след локалните избори, когато ще участваме в новото управническо болшинство в СОС. Ще предприемем всички вероятни ограничения, които са в компетенциите на Столична община и Общинския съвет. "

Предложенията са:
Организиране на акция „ Не карам пил! “, която да настрои обществото безусловно изрично против шофирането след приложимост на алкохол и опиати.Монтаж на стотици камери в целия град, които да засичат автоматизирано всички нарушавания за превишена скорост или прекосяване на червен светофар. Данните за тези нарушавания ще се предават автоматизирано на Министерство на вътрешните работи.Интензивна работа с Министерство на вътрешните работи, които да връчват и събират наложените санкции по нарушаванията от камерите на Столична община. По този метод чувството за безотговорност при водачите ще бъде пречупено.Въвеждане на по-голяма зона с ограничаване 30 км./ч., както и автоматизирано наказване с видеокамери при превишаването на скоростта.Поставяне на физически детайли по пътните ленти, които да карат водачите да понижават скоростта. Това не са единствено повдигнати служители на реда, а също по този начин острови, завои, друга настилка и т.н.Изчистване на тротоари и кръстовища от погрешно паркирали коли.Ангажиране на ресурса на Общинска полиция, която да е на улицата и да взе участие във битката против войната по пътищата.Навременни и качествени поправки на пътната инфраструктура, с цел да не бъде тя причина за произшествия.Обезопасяване на спирките на градския превоз.Преместване на погрешно паркирани коли, като с приоритет да се местят тези, които са най-опасни за видимостта и проходимостта на тротоари и пешеходни пътеки.Пешеходни зони и улици, по които няма по какъв начин физически да премине автомобил.Анализ на огромно количество кръстовища за усъвършенстване на безопаснотта в тях.Изготвяне на обединен транспортен модел, който да даде ясна информация за целия трафик в града, с цел да може да се прави след това и съответна транспортна политика.Въвеждане на бус ленти и физическо ограничение на трамвайните трасета, с цел да стане градския превоз бърз и комфортен.Намаляване на времето за очакване и повече линии на градския превоз, с цел да стане желан пред персоналния автомобил.Оптимизиране на работата на Центъра за ръководство на трафика за понижение на пътните произшествия.Подновяване на хоризонталната и отвесната маркировка на улиците и булевардите на София.Довършване на незавършените булеварди, с цел да се разделят транспортните потоци и да се изкарат от центъра на града.Съдействие на АПИ за дотъкмяване на Софийски околовръстен път.Изграждане на велоалеи, с цел да облекчим автомобилния трафик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР