“Демократична България” поиска незабавното прекратяване на договора с Gemcorp след

...
“Демократична България” поиска незабавното прекратяване на договора с Gemcorp след
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Поискахме прекратяването на договора с Gemcorp веднага след доклада на ДАНС

“Демократична България” изиска незабавното преустановяване на контракта с Gemcorp след запознаването с изводите в отчета на ДАНС, разгласи националният представител Ивайло Мирчев в предаването “Денят с Веселин Дремджиев”.

Той приветства днешното решение на държавното управление да разпореди на енергийния министър да приключи меморандума с Gemcorp.

“Веднага, откакто прочетохме отчета, препоръчахме на сътрудниците от Политическа партия меморандумът да бъде преустановен, защото България даже можеше да се окаже в нарушаване на глобите против Русия. Радваме се, че е взето решение да бъде прекратен”, сподели той.

“Докладът ни даде задоволително убеденост да действаме с бързи стъпки, тъй като може да настъпят вреди за страната ни. Грешки се случват, само че би трябвало да се поправят и по тази причина от “Демократична България” сигнализирахме сега, в който се запознахме с изводите в доклада”, добави той.

Ивайло Мирчев похвали самодейността на ДАНС да се самосезира и да изследва противоречивата компания. Докладът е направен за три седмици, възложен е на Министерски съвет на 20 април, а депутатите са имали достъп до него преди десетина дни.

“От отчета ясно излиза наяве, че може да се приказва за близки до Путин олигарси, пране на пари, търговия с оръжие, лобизъм и други сходни действия. Самите притежатели в Gemcorp участват в няколко офшорки на разнообразни места по света”, сподели той.

“Все някой някъде е предложил Gemcorp и би трябвало да разберем кой го е направил. Не би трябвало да се майтапим с тази работа”, сподели още той.

Ивайло Мирчев се разгласи за увеличение на бюджетите на профилираните служби, с цел да могат да бъде съответен към провокациите на деня.

“ДАНС си е свършила работата. Имаме огромни условия към службите, само че не им даваме задоволително бюджет, което би трябвало да бъде един от идващите ни приоритети”, сподели Мирчев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР