“Демократична България” поиска незабавното прекратяване на договора с Gemcorp след

...
“Демократична България” поиска незабавното прекратяване на договора с Gemcorp след
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Поискахме прекратяването на договора с Gemcorp веднага след доклада на ДАНС

“Демократична България” изиска незабавното преустановяване на контракта с Gemcorp след запознаването с изводите в отчета на ДАНС, разгласи националният представител Ивайло Мирчев в предаването “Денят с Веселин Дремджиев”. Той приветства днешното решение на държавното управление да разпореди на енергийния министър да приключи меморандума с Gemcorp.

“Веднага, откакто прочетохме отчета, препоръчахме на сътрудниците от Политическа партия меморандумът да бъде преустановен, защото България даже можеше да се окаже в нарушаване на глобите против Русия. Радваме се, че е взето решение да бъде прекратен”, сподели той.

“Докладът ни даде задоволително убеденост да действаме с бързи стъпки, тъй като може да настъпят вреди за страната ни. Грешки се случват, само че би трябвало да се поправят и по тази причина от “Демократична България” сигнализирахме сега, в който се запознахме с изводите в доклада”, добави той.

Ивайло Мирчев похвали самодейността на ДАНС да се самосезира и да изследва противоречивата компания. Докладът е направен за три седмици, възложен е на Министерски съвет на 20 април, а депутатите са имали достъп до него преди десетина дни.

“От отчета ясно излиза наяве, че може да се приказва за близки до Путин олигарси, пране на пари, търговия с оръжие, лобизъм и други сходни действия. Самите притежатели в Gemcorp участват в няколко офшорки на разнообразни места по света”, сподели той.

“Все някой някъде е предложил Gemcorp и би трябвало да разберем кой го е направил. Не би трябвало да се майтапим с тази работа”, сподели още той.

Ивайло Мирчев се разгласи за увеличение на бюджетите на профилираните служби, с цел да могат да бъде съответен към провокациите на деня.

“ДАНС си е свършила работата. Имаме огромни условия към службите, само че не им даваме задоволително бюджет, което би трябвало да бъде един от идващите ни приоритети”, сподели Мирчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР