Демократична България остро протестира срещу изявленията на президента Румен Радев

...
Демократична България остро протестира срещу изявленията на президента Румен Радев
Коментари Харесай

ДБ недоволни от Радев: Натиква България в унизителната роля на сателит на Кремъл

" Демократична България " остро стачкува против изказванията на президента Румен Радев по време на срещата на Европейския съюз в Брюксел, " с които той за следващ път сложи под подозрение стратегическите ползи на България като пълностоен член на Европейски Съюз и НАТО ".

В нарочна позиция те подлагат на критика изявлението на президента, че би трябвало Европейски Съюз да се стреми към мир и опасността му България да наложи " нуклеарно несъгласие ", в случай че се вкарат и нуклеарни наказания от Брюксел. Формацията е недоволна също по този начин, че Румен Радев даде да се разбере, че служебното държавно управление няма да изпраща повече оръжие на Киев.

" Радев се прави, че не схваща какво значи победа. " Демократична България " му изяснява: победа значи съветските агресори да се изтеглят от цялата територия на Украйна, в това число от окупирания през 2014 година Крим, да платят репарации за нанесените материални и нематериални вреди, а виновниците за военните закононарушения и за закононарушения против човечеството, да бъдат изправени пред интернационален арбитражен съд, най-добре пред Международния углавен съд в Хага.

" И тъкмо по тази причина даването на навременна помощ е толкоз значимо и обслужва директно и нашите личен български народен интерес: постигането на обективен и дълготраен мир и възобновяване на интернационалното право. В цялата си реторика Радев се пробва да обоснове някакъв различен мир, без да има доблестта да го назове директно. А е ясно, че единственият различен мир би могъл да бъде някаква форма на капитулация пред съветската експанзия ", подозират от групировката на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

" Радев още веднъж потвърждава, че вместо да бъде обединител на нацията и водач, който може да съставлява България като виновен член на Европейски Съюз и НАТО, избира да разделя обществото ни и да маргинализира страната ни ", обобщават от групировката на Христо Иванов и Атанас Атанасов и приканват президента да служи на националния интерес и на стратегическия избор на страната - Европейски Съюз и НАТО. Те укоряват президента, че " по своя еднолична волност " за следващ път натиква България " в унизителната роля на спътник на Кремъл ".

Според Демократична България президентът обричал на блокаж модернизацията на българската войска с нежеланието си да продължи военната помощ за Украйна.

" Въпреки че акцията на Радев по заплашване на българското общество, с това по какъв начин даването на военна помощ на Украйна щяло да ни направи част от войната, се провали пред лицето на действителността, той още веднъж се опълчва на продължаването на подпомагането на защитата на Украйна. Така Радев продължава да изолира България от напъните на всички наши съдружници, които ясно осъзнават своят интерес експанзията на Кремъл да бъде отблъсната оптимално бързо и сполучливо. Наред с това той и неговият длъжностен кабинет блокират действителни благоприятни условия за рационализация на нашите отбранителни качества и обричат армията ни на все по-голямо и мъчно обратимо софтуерно закъснение и изолираност от нашите съдружници в НАТО ", упрекват от Демократична България в позицията си.

Демократична България не харесва и енергийната политика на президента, който разгласи, че страната ще наложи несъгласие поради АЕЦ " Козлодуй ", в случай че бъдат наложени наказания против нуклеарното гориво на Русия.

" Радев и служебните му държавни управления явно не си слагат за цел бързата и дефинитивна енергийна самостоятелност на България от Русия. Напротив! ", са забелязали още от Демократична България. И дават за образец държанието на служебния кабинет във връзка с доставките на газ, статуквото на " Лукойл " и настоящия опит, съгласно тях, на президента " да удължи оптимално зависимостта ни от " Росатом ".

" Като заплашва безконтролно с несъгласие, той проваля опцията в границите на създаването и налагането на новия пакет наказания и обвързваните с това общоевропейски политики и благоприятни условия за партниране със Съединени американски щати България да си обезпечи оптимално преференциални условия за бързо излизане от съветската орбита и на нуклеарната си енергетика ", недоволстват от партията на Иванов и Атанасов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР