Демократична Българияобяви 3 ключови мерки за справяне с нарастващите ефекти

...
Демократична Българияобяви 3 ключови мерки за справяне с нарастващите ефекти
Коментари Харесай

Демократична България с три ключови мерки за справяне с коронакризата

" Демократична България " разгласи 3 основни ограничения за справяне с възходящите резултати от " българския модел " на ръководство на пандемията от ковид.

Централна тематика от тук нататък е каква посока за излизане от рецесията да избере България. Остро стои въпросът какво и по какъв начин да се направи, с цел да се преведе страната през пандемията и стопанската система да се възвърне оптимално бързо. За задачата е належащо дълготрайно обмисляне, основаващо се на медицинските данни и доводи, ясна връзка с обществото и икономическа помощ за засегнатите от рестриктивните мерки.

Сега България е на дъното в Европейския съюз по равнище на поддръжка за потърпевшите бизнеси и техните чиновници, а сривът в заетостта е измежду най-големите на континента. Да има съответна икономическа помощ и тя да доближава в точния момент до засегнатите хора и бизнеси е основен фактор. В противоположен случай отрицателните стопански резултати от рецесията може да се окажат доста дълготрайни.

Държавата неотложно да се откаже от някои свои вземания, да насочи по-голям запас и доста да понижи забавянето и административната тежест при даване на обезщетенията, са част от ограниченията в проекта на " Демократична България ". Сред предложенията са и мярка 90/10 за всички микро и дребни предприятия, които са гръбнакът на стопанската система, както и 80/20 за междинните предприятия. Според групировката е належащо до края на 2021 година да бъдат понижени с една трета осигуровките на чиновниците във всички дребни и междинни предприятия, а на работещите в секторите с административна възбрана да се обезпечи незабавна финансова помощ в размер на 3 хиляди лева на човек. Финансовата обезпеченост по последната мярка се планува по Плана за възобновяване и резистентност, по който страната ще разполага с над 10 милиарда лв. за възобновяване на стопанската система.

" Парите би трябвало да излязат от чекмеджето на доктор Хаос и да стигнат до действително засегнатите ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " и лидер на листата в столичния 25 МИР България Христо Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР