Демократична България, към които президентът прояви специален интерес след връщането

...
Демократична България, към които президентът прояви специален интерес след връщането
Коментари Харесай

Христо Иванов за третия мандат: Представете си го като служебен кабинет, който не е излъчен от президента

" Демократична България ", към които президентът прояви специфичен интерес след връщането на втория мандат, биха предложили механически кабинет, в случай че получат мандата.



Според Христо Иванов срокът му на работа би трябвало да е към година и половина. Основните задания са пет - влизане в Шенген и еврозоната, приемане на законите за Плана за възобновяване, рационализация на армията и правосъдна промяна. Ако в пленарната зала се види, че има единодушие, ще предложат кабинет, без обединения.

" Ние нито ще търсим, нито ще приемем поддръжка. Не става дума за политическо държавно управление, образувано, политическата логичност, по която една политическа мощ излъчва личен кабинет и търси поддръжка за него. Представете си го като длъжностен кабинет, който не е излъчен от президента ", сподели Иванов.

Той го дефинира като спешен.

Според Иванов няма потребност от документално съглашение, защото това няма да е съдружен кабинет.

" Не става дума за договаряне, не става дума за поддържа. Става дума за това можем ли да свършим пет неща дружно. Министрите би трябвало да са с подобен профил, който да не придвижва политическото опълчване в кабинета, да не го прави пленник на политическо опълчване. Това да са хора, които могат да носят отговорност ", сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР