В Народното събрание започна лидерската среща, организирана от парламентарната група,

...
В Народното събрание започна лидерската среща, организирана от парламентарната група,
Коментари Харесай

Започна лидерската среща в НС, отсъстват ръководствата на ПП, ДБ и Възраждане

В Народното събрание стартира лидерската среща, проведена от парламентарната група, притежател на третия мандат за сформиране на държавно управление - " Българска социалистическа партия за България ".

Председателят на Българска социалистическа партия резговаря за управнически цели с водачите на ГЕРБ Бойко Борисов, Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и " Български напредък " Стефан Янев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи през вчерашния ден, че партията му не може да поддържа или да взе участие в кабинет с мандат на Българска социалистическа партия. На влизане за срещата той изясни, че гледа на диалозите като на опит за възобновяване на разговора.

" Това е опит да се върне естествения разговор ", уточни той.



Очаквано, на срещата не пристигнаха водачите на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Възраждане ".

В началото на диалозите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че социалистите са сюрпризирани от отсъствието на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " и разчитат в това липса на воля и предпочитание за справяне с наболелите проблеми.

" Нашето предпочитание е да приказваме по какъв начин, преодолявайки политическата рецесия, може да приказваме по какъв начин да решим останалите рецесии с цялостното схващане, че сме разнообразни и идеологически и политически и ще останем такива.

Отправихме покана към всички точно заради това предпочитание. Изненадани сме, че ги няма ръководителите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". След разбор на обществените изказвания на партиите сме намерили четири общи въпроса - законите за ПВУ, Бюджет 2023, Шенген и Съдебна промяна. Тези цели са декларирани и от сътрудниците, които в този момент отсъстват. Очевидно това е декларация единствено на думи, само че липсва воля и предпочитание. Дали този диалог ще докара до сформиране на държавно управление и болшинства е втори въпрос, само че през днешния ден пред нас стоят тези 4 въпроса. Ако има предпочитание, ще се откри метод, в случай че няма предпочитание - ще се откри причина. Като виновна партия ви призоваваме да търсим метод ", сподели Нинова.

Снимки: Десислава Кулелиева





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР