„Демократи за силна България“, „Движение Да България“, „ДЕОС“ и БЗНС

...
„Демократи за силна България“, „Движение Да България“, „ДЕОС“ и БЗНС
Коментари Харесай

Поведението на Борисов по „Скрипал“ било малодушно

„ Демократи за мощна България “, „ Движение Да България “, „ ДЕОС “ и Български земеделски народен съюз осъдиха отхвърли на ръководещите да експулсират съветски дипломати като знак на взаимност с Англия. Те разпространиха позиция по случая „ Скрипал “:

Остро осъждаме отхвърли на Министерския съвет и персонално на премиера Борисов да експулсират съветски дипломати като знак на взаимност с Англия след офанзивата с нервно-паралитичния газ Новичок на английска територия. Припомняме, че в позицията си, призната напълно наскоро на най-високо ниво, Европейският съюз съобщи, че „ се съгласява с оценката на държавното управление на Англия, че е доста евентуално Руската федерация да е виновна и няма друго правдоподобно пояснение “. За разлика от осемнадесет други държави-членки на Европейски Съюз и на минимум още осем страни, ръководещите освен не експулсират съветски дипломати, а и връщат в Москва българския дипломат, с което се отхвърлят даже от плахия си опит за противоречие с Русия и от демонстрация на взаимност с Англия.

След като държанието на Борисов по случая бе похвалено от съветския дипломат в България Макаров, напълно предстоящо своето утвърждение към премиера изрази и ръководителят на Българска социалистическа партия Нинова. Така ГЕРБ и нейният водач Бойко Борисов сами се разобличиха като проводник на съветското въздействие у нас. Безпринципното и малодушно държание на Борисов по случая „ Скрипал “ идва след решението на държавното управление да влага десетки милиони лв. в поддръжката на българската бойна авиация от Русия, запазвайки нашата обязаност с съветския военно-промилшен комплекс, както дружно с опитите за възкресяване на корупционния план „ Белене “. Ясно е, че ръководещите не са си взели урок от необятното публично отвращение, провокирано от арогантното държание на съветския патриарх у нас.

Отказът на партиите на статуквото, на премиера и на президента от ясно изложение на взаимност с нашите европейски и евроатлантически сътрудници ускоряват нашата решителност да създадем политическа опция на настоящия модел на ръководство на страната, който изтласква България в периферията на Европейския съюз и на НАТО и слага под въпрос действителното участие на страната ни в тези две съществени организации на Свободния свят.

Призоваваме всички хора от българската демократична общественост да изразят своето противоречие с тази нездравословна антиевропейска политика на държавното управление, оставайки бдителни и сериозни във времена на абдикирала страна и липса на отговорност.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР