Делят ни дни от края на сезона в АТР Тура

...
Делят ни дни от края на сезона в АТР Тура
Коментари Харесай

Реваншът за Уимбълдън е взет: Фриц повали неубедителен Надал в дебюта си на ATP финалите

Делят ни дни от края на сезона в АТР Тура и по традиция в заключителната спортна седмица най-хубавите осем играчи за годината се събират за заключителен шампионат между тях. Надпреварата в никакъв случай не е страдала от липса на интерес, който значително бива следващ от сензационните резултати и изненади, на които ставаме очевидци годишно. Финалите на АТР в продължение на над десетилетие биваха одобрявани в " О2 Арена " в Лондон, но от предишния сезон насам Торино се трансформира в новата дестинация за едно от най-чаканите събития за годината в Тура.

По-рано през днешния ден беше обещано начало на шампионата със конфликта сред намиращия се в отлична форма Феликс Оже-Алиасим и неуверения в последно време Каспър Рууд, в който норвежецът изненадващо сграбчи триумфа и оглави класирането в Зелената група, в която място още откриха Рафаел Надал и Тейлър Фриц. Именно последните двама трябваше да излязат във втората среща за деня, като в съперничеството им през сезона откриваме три мача, в които те си разделиха по една победа. Американецът пръв надигра именития си съперник, когато във финала на Мастърса в Индиън Уелс постави завършек на серията му от 19 следващи победи и се поздрави с дебютната си купа от сходен сан, преди в средата на лятото Матадора да вземе реванша си в епична борба от четвъртфиналната фаза на Уимбълдън.

Днешната битка на корта в Торино също не пропусна да ни впечатли с магични осъществявания от страна на двамата представители на топ 10, само че очевидно нарушената в последните месеци физическа форма на рекордьора по " мейджър " титли му попречи да е конкурентноспособен на по-младия си сътрудник и Фриц за повторно през годината взе скалпа на испанеца в поредни сетове - 7:6(3) 6:1. По този метод Рафа не стартира сполучливо 11-ото си присъединяване на АТР Финалите, оценката от които към момента липсва във богатата му витрина, до момента в който международният номер 8, който е дебютант в надпреварата, прави сериозна крачка към продължение напред от груповата фаза.

Още в началните минути се видя затрудненото напредване по корта на испанеца, който не успяваше да откри отговор против мощните форхенди, които изпращаше противника му по посока неговата половина и не след дълго трябваше да отразява брейкбол. В този миг началният удар на Надал му пристигна на помощ и той се измъкна, но натискът, който първенецът от Индиън Уелс упражняваше над 22-кратния притежател на трофеи от Шлема, продължи и скоропостижно си обезпечи нови шансове за пробив. В последна сметка Матадора за следващ път осуети опитите на съперника да е нападателен на ретур, като се осланяше на преимуществото на левичарския си сервис и с бързи комбинации трупаше точки на сметката си, свеждайки събитията в откриващата част до тайбрек. В дългия гейм Фриц пръв се осмели да нападна и желанието му да е по-активният тенисист на корта се ознаменува с задатък от минибрейк от 3:0 точки, което вдъхна нужната убеденост на американеца да задържи това си ниво и той изпрати неспасяем уинър от дланния си удар по правата, с цел да запише дебютния сет против името си тъкмо 59 минути след началото на срещата.

Във втората част неотдавна станалиният татко манакорец показва, че е подготвен за борба и постоянно поемаше самодейността с излизания към мрежата, като при една от акциите си осъществя блестяща точка от бекхенд смач. Физическото равнище на испанеца обаче не му разреши в нескончаем интервал да играе на върха на опциите си, като последователно неточностите обзеха представянето му, както и ударите му се превръщаха в лесна плячка за довеждане докрай пред международния номер 8. Нервността образно оказа своето въздействие над някогашния отличник в класацията на АТР в четвъртия гейм, когато той се пречупи под знака на напрежението и с двойна неточност съобщи подаването си в актива на първенеца от Индиън Уелс, който доразви задатъка си и поведе с 4:1. Проблемите за Надал не стопираха дотук и в идните минути той още веднъж се сблъска с умеенето на американеца да преобразува плитките топки в половината му в печеливши отигравания и след над 10-минутен гейм дебютантът на АТР Финалите проби за повторно, поставяйки точка на разногласието на личен сервис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР