Деляна Иванова, зам.-председател на Надзорния съвет на ББР: Банката за

...
Деляна Иванова, зам.-председател на Надзорния съвет на ББР: Банката за
Коментари Харесай

Деляна Иванова, ББР: Банката за развитие е стабилна и с потенциал за допълнителен растеж

Деляна Иванова, зам.-председател на Надзорния съвет на ББР: Банката за развиване е постоянна и с капацитет за спомагателен напредък
„ Ролята на банките за развиване е да поемат по-голям риск спрямо комерсиалните банки, когато това е от публично значение “, разгласи в предаването „ Бизнес.бг “ по Българска национална телевизия заместник-председателят на Надзорния съвет на ББР Деляна Иванова.

Тя даде образец с Програмата за финансиране на лечебните заведения за интензивно лекуване, която бе призната от Министерския съвет през юли и дава опция на ББР да подкрепя затруднени лечебни заведения в страната. Първият кредитиполучател по нея ще бъде Александровска болница.
-->
Според Деляна Иванова високата финансова адекватност на ББР разрешава надграждане на настоящите й финансови артикули и въвеждане на нови. Както и по-обхватно осъществяване на задачите, написани в Закона за Българската банка за развиване.

„ Банката е постоянна и добре капитализирана. Неин приоритет е поддръжката на дребния и междинния бизнес, като сферата й на активност планува още превъзмогване на районните несъответствия и поддръжка за национални предпочитани планове. Има капацитет за развиване в тази тенденция “, акцентира заместник-председателят на Надзорния съвет на ББР.

Деляна Иванова е безапелационна, че ролята на ББР е да поддържа и добавя активността на комерсиалните банки, както и да се намесва във значими браншове, без да влиза в конкуренция с тях.

Тя подсети, че банките за развиване по света са институции, които са аршин за качество и дават гаранции и сигурност на останалите участници в пазара.

Предстои сформирането на Консултативен съвет към ББР, в който ще бъдат поканени работодателски и браншови организации, както и Националното съдружие на общините. Целта е банката е да построи доверие, като дава отговор на потребностите на бизнеса и обществото, и обезпечи задоволително механизми за публичен надзор и бистрота.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР