Делян Пеевски вече е съпредседател на парламентарната група на ДПС.

...
Делян Пеевски вече е съпредседател на парламентарната група на ДПС.
Коментари Харесай

Делян Пеевски вече е съпредседател на ПГ на ДПС

Делян Пеевски към този момент е съпредседател на парламентарната група на Движение за права и свободи. Промяната към този момент е отразена и на уеб страницата на Народното събрание.

 

До момента парламентарната група на Движение за права и свободи се ръководеше от председстеля на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който от през днешния ден е със статут на съпредседател.

През последните месеци точно Делян Пеевски е индивидът, който показва позицията на партията по основни тематики.

Съпредседателският пост му дава легитимация да взе участие в председателските срещи в Народното събрание, които дефинират дневния ред на Народното събрание.

По устав решенията за промени в управлението се взимат на съвещание на парламентарната група и се внасят в деловодството.

 

Още с конструирането на този парламент на Пеевски му бе отредена спациална роля. В деня на избирането на държавното управление на акад. Денков (06.06.2023), изненадващо ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутатът Делян Пеевски гласоподаваха " за ", изтъквайки, че е това не е поддръжка за състава на кабинета, а за обещаната конституционна промяна. И до в този момент не са отстъпили от тази позиция.

 

През последните месеци депутатът от Движение за права и свободи е главно настоящо лице в Народното събрание, а неговите медийни изяви постоянно предшестват значими дейности на ръководещото болшинство и държавното управление, въпреки партията му официално да не взе участие във властта.

 

Пеевски дирижира голямата част от комплицираните процеси в обществото -  дава решения, сочи излаз, управлява.

Подписът му стои под законопроекти и решения, дружно с тези на водачи от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) като Кирил Петков (ПП) и Христо Иванов (ДБ).

 

Отделно от това редица законопроекти и решения бяха импортирани в Народното събрание по негова самодейност и с неговия автограф - за военна помощ за Украйна, за наказания против Русия, за преустановяване на възбраната за импорт на украинско зърно. Оповести в задатък и въвеждане на възбрана на допускане в България на коли с съветска регистрация.

Пеески съумя да нарежда Движението тъй че, без да е участник в изпълнителната власт, да бъде в основата всички национално-отговорни решения предвид на новото позициониране на България на геополитическата карта.

 

Пеевски извоюва и уважителното отношение към Движение за права и свободи, изтъквайки: “Когато се дава някаква концепция, за нас е разумно да се съветва, в случай че желаят поддръжка ”. И сътрудниците към този момент знаят - с цел да мине нещо в Народното събрание, би трябвало да получи глоба от Движение за права и свободи. И това става обществено, не скрито, не подмолно.

Движение за права и свободи минава през парадния вход и заслугата за това е на Пеевски. " В този миг Движение за права и свободи би трябвало да бъдат нужният сътрудник. Докато трансформират тези тежки промени, които имат да се вършат, които се свързани с историческата цел България да влезе в еврозоната и в Шенген, Движение за права и свободи ще имат право да приказват по която си желаят тематика “, е основната роля на Движение за права и свободи.

В Движение за права и свободи няма нищо инцидентно. Това е безусловно обмислен ход, подхванат в точното време, от точния човек за точния реализатор. За някои може да е провокативен, само че който познава механизмите на деяние в Движение за права и свободи е наясно, че това е умишлено наложено държание.

 

Пеевски е народен представител от Движение за права и свободи в шест Народното събрание от 2009 година насам. В момента е член на Комисията по правни въпроси в Народното събрание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР