Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите съпредседатели на ДПС.

...
Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите съпредседатели на ДПС.
Коментари Харесай

Официално: Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите лидери на ДПС

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите съпредседатели на Движение за права и свободи. Двамата са били определени единомислещо от делегатите на Националната конференция.

Д-р Чакъров е някогашен министър на околната среда и водите. Делян Пеевски пък е ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи.

Събитието стартира в отсъствието на почетния председател на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Обръщение от негово име прочете водещата на събитието Искра Михайлова.

Движението остана без ръководител в края на октомври, когато оставка от поста подаде Мустафа Карадайъ. Ролята му тогава пое почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. А формулата придвижването в този момент да се оглави от двама съпредседатели бе заложена точно от него при започване на годината. Още тогава Доган предложи отпред на партията да застанат Пеевски и Чакъров.

Според Доган Чакъров би трябвало да носи отговорност най-вече за обичайните региони на Движение за права и свободи, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с демократичните обединения.

Движението за права и свободи (ДПС) е учредено през 1990 година. През годините най-високия пост в партията са заемали Ахмед Доган, Лютви Местан и Мустафа Карадайъ.

На събитието в София през днешния ден се събраха над 1000 делегати от цялата страна, депутати от Азербайджан и Турция, представители на интернационалните организации, в които Движение за права и свободи членува, евродепутатите на партията, посланикът на Турция в София Айлин Секизкьок, основният мюфтия.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР