Делян Добрев не пропусна да среже Кирил Петков, след като

...
Делян Добрев не пропусна да среже Кирил Петков, след като
Коментари Харесай

Петков нарече Добрев черно пиар оръжие, енергетикът го сряза, че чете опорки

Делян Добрев не пропусна да среже Кирил Петков, откакто съпредседателят на Политическа партия се изрече остро по негов адрес пред Нова и го назова " черно пиар оръжие. " Бившият енергиен началник се изсмя на определението и му изиска " бърза оставка. "      

Екшънът потегли с горещата тематика за " Лукойл " от последните  дни, а Петков бе предизвикан с въпрос дали и той ще съди депутата от ГЕРБ поради " приказките за хранилки " на ръководители на парламентарни групи, членове на кабинета и министри.

" Делян Добрев е черно пиар оръжие... Единственият ми въпрос към него е: Къде са 27-те стотинки? Казаха, че след рухването на кабинета на " Промяната, и горивата ще намалеят с 1 лев. Къде изчезнаха 27 стотинки? ", попита съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

27-те стотинки, за които той приказва, са разликата сред левчето и 73-те стотинки отстъпка, която Добрев упорства, че хората би трябвало да получават за всеки литър бензин и дизел, като част от мярката за копенсиране на високите им цени в признатия при започване на годината Закон за горивата.

Естествено, Добрев не остана апатичен към офанзивата и отвърна в обществените мрежи: " Като не знаеш какво да отговориш и/или си комплициран и не знаеш какво се случва и/или просто са ти дали такива опорки казваш, че Делян Добрев се занимава с черен ПР и няма никакви левчета надписани на горивото. Специално за Кирил Петков (Асен Василев и Николай Денков доста добре знаят защо става въпрос) направих една извънредно обикновена табличка, която обявявам тук и се надявам да я разбере. Все отново сякаш е приключил Харвард.

И въпреки всичко ще му я обясня с елементарни думи и декларирам подготвеност да му я разясня и персонално. 

От началото на войната в Украйна и глобите към Русия, съветският нефт стартира да се търгува доста по-евтино от останалия нефт. Руският нефт е вид Urals и неговата цена по месеци е нанесена в третата колонка. Във втората колонка е цената на нефт вид Brent, който купуват останалите страни. В четвъртата колонка е разликата в цената сред брента и съветския уралски петрол в американски долари за един барел. За първия месец да вземем за пример е 19.81 на барел - за месец март 2022 година. В петата колонка е междинния размер барели за 2022 и 2023, които е купувал
" Лукойл ".

И в този момент, Кириле внимавай! Като умножим броя на барелите на месец (колона 5) по разликата в цената (колона 4), получаваме размера на свръхпечалбата на " Лукойл ", с помощта на дерогацията (колона 6). До тук разбираш ли? Тоест в колона 6 е свръхпечалбата, която твоят кабинет обезпечи на " Лукойл " още през 2022 година От началото на войната (когато падна уралският нефт) до в този момент, " Лукойл " се е налапал с 1,6 МИЛИАРДА ДОЛАРА (в дъното на колона 6). По трънския курс, това са 3 МИЛИАРДА ЛЕВА.

Тези 3 Милиарда лв. сме ги платили всички водачи на МПС. Ако 2 милиона души караме в България, значи всеки един от нас (заради вас) е надплатил по 1500 лв. за бензин и дизел от началото на войната в Украйна. Колко обезщетения сме получили? Кръгла нула! Защо?
Защото вашите към този момент 2 кабинета са като майка за " Лукойл " и като мащеха за българския народ
(избягвам образеца с хранилката да не се засегне отново някой - доста нежни и чувствителни излязохте)



 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР