Делян Добрев: ГЕРБ предлага компенсациите за тока за бизнеса да

...
Делян Добрев: ГЕРБ предлага компенсациите за тока за бизнеса да
Коментари Харесай

Делян Добрев: ГЕРБ предлага компенсациите за тока за бизнеса да продължат през цялата 2023 г.

Делян Добрев: ГЕРБ предлага обезщетенията за тока за бизнеса да продължат през цялата 2023 година

Правителство с първия мандат не се задава, тъй като част от партиите се държат като зли духове. Това разяснява пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.
„ В Народното събрание споделят „ при никакви условия с тези не желаеме “. Те като приказват за корупцията, какво стана с тяхното държавно управление “, попита риторично Добрев.
„ Не знам какво държавно управление ще предложим, защото Народното събрание е в насипно положение. Затова желаеме най-малко нещата, които са значими за хората – тока за бита да ги предложим, да ги разгледаме в комисии и до края на месеца да ги приемем “, сподели още той.
ГЕРБ са разбрали, че служебното държавно управление е стартирало нов търг за 10-годишен контракт за газ на консултациите при президента през вчерашния ден, означи Добрев.
„ Добро усещане направи, че президентът осъзнаваше какъв брой е значимо тъкмо в този миг Народно събрание да предложи и одобри антикризисни ограничения. Стори ни се, че президентът поддържа ограниченията, които ние предложихме, апропо по част от тях има консенсус и в Народно събрание, тъй че се надявам в идващите седмици да бъдат признати “.

Президентът е съобщил на ГЕРБ, че има 27 компании, които са показали интерес към доставка на газ за България.

„ Отбеляза, че в процедурата е записано, че количествата газ не могат да бъдат от страна със санкционен режим, т.е. съветският газ е изключен. Това, което ще създадем е да поправяме плана на решение, тъй че да не стопира тази процедура, а по-скоро да даде глоба на Народно събрание за провеждането ѝ “, уточни Добрев.
Заяви, че от ГЕРБ оферират възбрана на либерализация на битовия пазар на електрическа енергия до началото на 2026 година Посочи и ограниченията на партията за поевтиняване на горивата:
„ Продължаваме да твърдим че горивото е надписано с 1 лев от горната страна.

Предлагаме с план на решение Народно събрание няколко разновидността – да се вкара мито върху уралския петрол, който нашата рафинерия купува на ниска цена, само че ни препродава скъпо “.
По думите му спомагателните доходи в държавния бюджет ще са към 3.5 милиарда лева и ще могат да бъдат дадени като обезщетения за гориво освен на крайните консуматори, само че и на бизнеса.
Втората препоръчана мярка е изземване на свръхпечалбите на енергийните сдружения, а третият вид е служебното държавно управление да предложи личен механизъм.

Освен това ГЕРБ оферират обезщетенията за тока за бизнеса да продължат да работят през цялата 2023 година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР