Делото за рекет и побой срещу зам.-председателя на НС и

...
Делото за рекет и побой срещу зам.-председателя на НС и
Коментари Харесай

Направилият си отвод съдия по делото за изнудване срещу Марешки: Търсят някой, който да им го реши

Делото за рекет и побой против зам.-председателя на Народно събрание и водач на партия „Воля“ за следващ път забуксува при следващия му старт във Варненския областен съд. Съдия Красимир Гайдаров и на излизане разгласи: „Търсят арбитър, който да им реши делото“, като думите му бяха мощно приветствани от присъстващите на процеса през днешния ден.

Веселин Марешки и бизнесадамата Красимира Колева са подсъдими от ноември 2015 година за изнудване на притежателя на пицария „Ред хот“ Асен Миланов, а политикът и за нанесена лека телесна щета на общинския консултант Костадин Костадинов. На плануваното съвещание след обиколка на делото до София и назад трябваше да бъдат разпитани очевидци, поискани от юристите на двете страни, само че не се стигна до това.

Защитата на Марешки изиска отказ на прокурор Виолета Радева с претекста, че е подала сигнал против предходния арбитър Светлозар Георгиев да бъде подслушван със СРС с съмнения за взимане на рушвет от обвинения и такова държание по думите й не е гаранция за безпристрастност в настоящия развой.

След като отхвърли настояването като безпричинно, арбитър Красимир Гайдаров изиска мнението на всички страни в процеса за изразените опасения и подозрения. Защитата на Марешки го прикани да се произнесе служебно за отказ и той го направи.

Предстои делото „Марешки“ да бъде разпределено на различен състав във Варненския областен съд.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР